Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő költségek: terjed a szélessávú Internet-elérés

Kütyük

Csökkenő költségek: terjed a szélessávú Internet-elérés

Egyre szélesebb körnek adatik meg a nagysebességű Internet-hozzáférés (már nem is annyira) luxusa, köszönhetően a csökkenő tarifáknak.

Egyes előrejelzések szerint a 2001-es év végi 3,8 millió nyugat-európai, szélessávú Internet-csatlakozást használó előfizetők száma 2008-ig majdnem megnyolcszorozódik: 28,1 millióra becslik majdani számukat. A korábban csak vállalati körökre jellemző nagy sebességű kapcsolat otthoni terjedése jótékony hatással lesz többek között a távmunkára, valamint a zenék és videók letöltésére is.

Európában a szélessávú Internet-előfizetés leginkább Svédországban terjedt el, sorban követi őt Hollandia és Dánia. A versenyképesség érdekében a British Telecom nagymértékű árcsökkentést tervez: a korábbi 25 fontos havidíjat negyvenszázalékos mérsékléssel egy 14,75 fontos díjra mérsékelné. Emellett javítja hálózatának rendelkezésre állási idejét is.

Az ADSL terjedése itthon is egyre nagyobb mértékű, számos Internet-szolgáltató kínál ilyen típusú hozzáférést. Azt azonban, hogy hazánk mikor csatlakozik Európa Internet-ellátottságát tekintve élvonalbeli országaihoz, egyelőre nem tudni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés