Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM-Globus Projekt: első lépés az erőforrások internetes megosztása felé

Kütyük

IBM-Globus Projekt: első lépés az erőforrások internetes megosztása felé

Az IBM és a Globus Projekt ma bejelentette, hogy megtették az első lépést annak a felülről lefelé építkező platformnak a létrehozására, mely elősegíti az alkalmazásoknak és számítástechnikai erőforrásoknak az Interneten keresztül történő megosztását.

A Hálózati Világfórumon (Global Grid Forum) Torontóban, az IBM és a Globus Nyílt Forrású Eszköztár munkacsoportja (Toolkit open source team) bemutatta a Nyílt Hálózati Szolgáltatások Architektúráját (Open Grid Services Architecture = OGSA), mely egy a Web Szolgáltatások (Web Services) és a Hálózati Számítástechnika (Grid Computing) előnyeit egyesítő specifikáció- és szabványcsomag.

A felhasználók most először érhetik el és oszthatják meg számítástechnikai erőforrásaikat igényeiknek megfelelően az Interneten keresztül egy olyan infrastruktúrára támaszkodva, mely rugalmas, önszervező és mindig rendelkezésre áll. Ennek eredményeképpen a vevők integrálhatják alkalmazásaikat, közösen használhatják adataikat és adatfeldolgozási kapacitásukat, ami óriási költségmegtakarítást és hatékonyságot jelent.

”Ez egy olyan áttörést jelent, mely átvezet bennünket a számítástechnika következő szintjére,” jelentette ki Irving Wladawsky-Berger, az IBM Szerver Csoport stratégiai és technológiai alelnöke. ”Az Internet túllép az elektronikus levelezésen, tartalom-szolgáltatáson és az elektronikus kereskedelmen. Ez folyamatosan átalakul egy valódi számítástechnikai platformmá, egyesítve magában a vállalati számítástechnikai szolgáltatás minőségét a megosztott erőforrásoknak az Interneten keresztül történő közös használhatóságával, — beleértve az alkalmazásokat, adatokat, adattárakat, szervereket és mindent, ami közöttük van.”

Az új specifikáció készlet kiterjeszti a szabványokat úgymint az XML, WSDL és SOAP – mindegyik fontos a Web Szolgáltatásokhoz – a Globus Projekt által a Hálózati Számítástechnikához kifejlesztett szabványokkal, melyeknek az a szerepe, hogy megkeressék, ütemezzék, és biztonságossá tegyék a számítástechnikai erőforrásokat.

”Ez a nagy horderejű lépés felbátorít minket arra, hogy előrelépjünk egy együttműködésre képes infrastruktúra létrehozásában a hálózati számítástechnika számára,” jelentette ki Todd Needham a Microsoft-tól. ”Előrelátható az OGSA protokollok használata az Internet-léptékű osztott rendszerekben, melyek összekötik például a Microsoft .NET-et és az IBM Java Enterprise Edition összetevőket.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés