Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia újdonságok: 5210

Kütyük

Nokia újdonságok: 5210

A finn gyártó a mai napon Magyarországon is bejelentette az ”aktív” felhasználóknak szánt 5210-es mobiltelefonját.

A leginkább a nagysikerű 5110-es utódjának tekinthető modell nem támogatja egyik gyors adatátviteli szabványt (GPRS, HSCSD) sem (WAP-ozni lehet vele – 14,4 kbps-os sebességgel), viszont minden más funkciót tekintve maximálisan teljesít. Rendkívül hasznos például az, hogy a kétsávos 5210-es fröccsenő víz-, ütés- és porálló borítást kapott, nem kell tehát aggódni, ha véletlenül leejtené az ember. Mindezek mellett még a készülék előlapját is lecserélhetjük saját ízlésünknek megfelelőre (igazából nem is előlapról, hanem egy kettéhúzható burokról van szó).

Nem lehet panasz a készülék súlyára sem, ez ugyanis 92 gramm, ami ideálisnak mondható, csakúgy, mint a telefon méretei: 105,5 x 47,5 x 22,5 mm. Érdekesség, hogy a régebbi Nokiáktól eltérően az 5210-esben nem zöld, hanem narancsszínű háttérvilágítást alkalmaz a gyártó, grafikus kijelzőjén pedig 4 szövegsor fér el. Alsó kategóriás telefonhoz képest nagyméretű memóriával látták el az 5210-est, ebben összesen 250 darab név és telefonszám (a név maximum 20 karakteres lehet), valamint 100 darab naptári bejegyzés raktározható. Mint látszik, a naptár funkció sem maradt ki a készülékből, ezt bizonyára sokan fogják értékelni (a sportos életmódú tulajdonosok számára külön edzésterv-készítő is bekerült a telefonba, ez gyakorlatilag csak a sportágak ikonjainak beillesztését jelenti).

Nem támogatja az EMS (Enhanced Messaging Service) üzenetek küldését és fogadását sem az 5210, cserébe viszont helyet kapott benne a Nokia saját képküldési technológiája. Ennek hátránya az, hogy csak bizonyos Nokia modellekre lehet képüzeneteket küldeni – 3 SMS áráért (ezeket a grafikákat a belső szerkesztővel át is lehet rajzolni). Szintén a régebbi modellekhez hasonlóan tudunk láncolt üzeneteket is küldeni maximum 459 karakteres hosszúságban, ezek 3 szöveges üzenet formájában jutnak el a címzetthez. Az SMS-funkciók terén extrának számít még a chat-mód támogatása, az SMS-smiley-k, valamint a prediktív szövegbevitel is.

Összesen 5 féle játék (Snake II, Space Impact, Pairs II, Bumper, Bantumi), valamint 35-féle fix, plusz 7 saját csengőhang kapott helyet a készülékben. Rezgő hívásjelzéssel és a kijelző stroboszkop-szerű villogtatásával is képes jelezni az 5210 a beérkező hívást vagy üzenetet. 10 darab névhez hangazonosítót is hozzárendelhetünk, ezeket azután az azonosító bemondásával tudjuk tárcsázni.

6-féle teljes képernyős profil logót (képernyőkímélő?) is elhelyezhetünk a kijelzőn, ezek akár animált grafikák is lehetnek, amelyeket SMS-ben, vagy WAP-on keresztül lehet feltölteni a telefonba (a képeket az integrált képszerkesztővel módosítani is lehet). Újdonság az 5210-esben elhelyezett hőmérő, amely Celsius fokban és Fahrenheitben is képes kijelezni a környezet körülbelüli hőmérsékletét, valamint a többfunkciós stopperóra, továbbá az infravörös port, amely ezen kategória telefonjai között eddig még nem képviseltette magát.

A Nokia 5210-est alapból 750 mAh-s lítium-ion akkumulátorral szállítják, ezzel átlagos használat mellett 2-4 órás beszélgetési, és 60-170 órás készenléti időt tud biztosítani. Magyarországi piacra kerülése február első hetében várható (csak a kék és a narancssárga változat lesz elérhető itthon), a termék pontos ára egyelőre még nem ismert, de a gyártó képviselőinek közlése szerint nem lesz túl drága az 5210-es.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés