Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a színes kijelzős Nokia 8310?

Kütyük

Jön a színes kijelzős Nokia 8310?

A mobilgyártóhoz közeli források tudni vélik, hogy a Nokia márciusban egy új, színes kijelzős mobiltelefonnal fog piacra lépni.

Peter Richardson, a SoundView Technology Group elemzője elmondta, számos forrása arról tájékoztatta, hogy a Nokia 8310-es típusszámú mobiltelefonjának színes kijelzővel felszerelt változatának bemutatását tervezi március tájékán.

Mint ismeretes, a finn mobilgyártó kínálatában jelenleg egy darab színes kijelzős modell, a 9210-es kommunikátor található meg (de ez az eszköz nem csupán mobiltelefon), de a 2002. második negyedévében piacra kerülő, digitális fényképezőgéppel is felszerelt 7650-es is színes LCD-vel fog rendelkezni. Az európai piacon elsőként az Ericsson dobott piacra színes kijelzővel felszerelt mobiltelefont, a T68-ast, amely ráadásul mind a 7650-esnél, mind pedig a 8310-esnél kisebb méretekkel bír, igaz, nem is található benne FM rádió, vagy digitális fényképezőgép, viszont a másik két versenytárshoz hasonlóan támogatja a GPRS-t (helyesebben: a Siemens volt az első az S10 és S25 modellekkel, ám ezen telefonokban igazából még nem volt különösebb funkciója a színes kijelzõnek attól függetlenül, hogy jól mutatott, míg a képeket is kezelõ T68-asnál ki is lehet használni azt).

Richardson szerint a 8310-utód bejelentésére nemsokára sor fog kerülni, az új modell pedig a második negyedév elejétől lesz megvásárolható. A Nokia szóvivője egyelőre nem kommentálta a fenti híreket. Feltételezések szerint az új modell bejelentésére vagy január 24-én, a gyártó negyedéves eredményeinek ismertetésekor, a Cannes-i telekommunikációs konferencián, vagy pedig a márciusi CeBIT kiállításon kerül sor Hannoverben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés