Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates kevesebbet adott

Kütyük

Bill Gates kevesebbet adott

Bevett szokás, hogy a nagyon gazdag emberek jótékony célra fordítják bevételeik egy részét. Nem történt ez másként 2001-ben sem, az összegeket azonban jelentősen megkurtították.

A 10 legnagyobb támogató összesen 4,6 milliárd dollár értékben adományozott pénzt az Egyesült Államokban (2000-ben ez az érték még 11 milliárd volt). Bill Gates maradt továbbra is a legbőkezűbb: 2 milliárd dollárt adományozott a feleségével együtt létrehozott jótékonysági alapítvány javára. Gatesen kívül további két, technológiai iparból meggazdagodott amerikai található a tízes listában: az egyik a harmadik helyen álló, Intel-alapító Gordon Moore (300 millió dollárral), a másik a negyedik helyen álló Bill Coleman, a BEA Systems alapítója (250 millió dollárral).

A tavalyi listán még a második helyen állt Moore és a technológiai cégekkel kapcsolatban levő személyek is nagyobb számban képviseltették magukat: James Barksdale, a Netscape korábbi igazgatója 100 millió dollárt, Philip és Donna Berber, a Cybercorp.com alapítója szintén 100 milliót, az E-TEK Dynamics korábbi vezetője, Michael J. Fitzpatrick pedig 50 milliót adományozott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés