Connect with us

Hirdetés

technokrata

Automata telefonkonfigurálást kínál a Nokia

Kütyük

Automata telefonkonfigurálást kínál a Nokia

A Nokia ma bemutatta a Nokia terminálkezelő szervert, melynek segítségével a szolgáltatók a készülékek automatikus konfigurálását kínálhatják előfizetőiknek.

Az új Nokia szerver (Terminal Management Server) WAP konfigurációkat és paraméter-beállításokat, multimédiás üzenetküldést, valamint határidőnapló-, és névjegyzék-szinkronizációt tartalmaz. A Nokia terminálkezelő szerver 2002. első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.

A bővülő fejlett mobilszolgáltatások, mint a WAP-on elérhető mobilinternet-hozzáférés, a GPRS, a multimédiás üzenetküldés, az e-mailek, és a személyes információk menetközbeni kezelése érdekében a mobileszközök paramétereit a szolgáltatásokhoz kell igazítani. Például a WAP-hozzáférést lehetővé tevő konfiguráció paraméterei között a bejelentkezési szám, a WAP átjáró IP címe, és a honlap URL-je szerepel. A Nokia terminálkezelő szerver segítségével a szolgáltatók az új szolgáltatáshoz szükséges beállításokat automatikusan juttathatják el a mobilkészülék felhasználóihoz, így kényelmesen és a felhasználó számára egyszerű módon segíthetik elő az új szolgáltatások gyors elterjedését.

A Nokia terminálkezelő szerver az új mobilkészülékek automata beállítását is biztosítja. Például ha a felhasználó multimédiás üzenetküldést támogató új telefont vásárolt, a szerver a hálózatban megjelenő készülék észlelése után felajánlja, hogy elküldi a telefonra az új MMS paramétereket. A felhasználónak csak el kell fogadnia az ajánlatot, és a konfiguráció beállítása után az MMS szolgáltatás azonnal használható. A beállítások biztosítását a szolgáltatón kívül a végfelhasználó és a viszonteladó is kezdeményezheti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés