Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégsem lesz Internet a repülőkön?

Kütyük

Mégsem lesz Internet a repülőkön?

A Boeing bejelentette, hogy a szeptember 11-i terrorcselekményeket követően a három legnagyobb amerikai légitársaság visszavonta a repülőgépeken való Internet-szolgáltatás megvalósítására vonatkozó terveit.

Még idén júniusban jelentette be a Boeing, hogy az American Airlines, a United Airlines és a Delta Air Lines a repülőgépgyártó Connexion nevű internetes technológiákkal foglalkozó részlegével közösen összesen 1500 amerikai repülőgépen teszi elérhetővé a világhálót az utasok számára.

A tervek szerint a fedélzeten lévőket helyi hálózaton keresztül kapcsolták volna össze, az Internetet pedig egy műholdas kapcsolaton keresztül érhették volna el saját notebook vagy palmtop számítógépeikről, óránként 20 dolláros összegért. Az adatok fogadása 5 Mbps-os sebességgel történik, a küldés pedig 1,5 Mbps-mal.

Fernando Vivanco, a Connexion szóvivője elmondta, bár a légitársaságok fel tudják mérni az utazás közbeni kapcsolattartás jelentőségét, ám rövidtávon most az alapvető tevékenységükre kell koncentrálniuk, főként az elmúlt hónapok események tükrében.

Ugyanakkor nem kell teljesen lemondani a légi internetezésről, mivel a német Lufthansa gépein a tervek szerint 2002 vége, 2003 eleje tájékán bevezetik a szolgáltatást. Ezenkívül még egy tucat másik céggel működik együtt a Connexion, többek között a biztonság növelését végző és egyéb kommunikációs termékek fejlesztésében, közölte a szóvivő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés