Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Bridgestone Turanza 6 – páratlan teljesítmény nedves útfelületen

turanza

Garázs

Az új Bridgestone Turanza 6 – páratlan teljesítmény nedves útfelületen

Az új Bridgestone Turanza 6 – páratlan teljesítmény nedves útfelületen

A Bridgestone, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új, nyári túra abroncsának, a Bridgestone Turanza 6-nak a bevezetését. Az elektromos járművekre is alkalmas prémium gumiabroncs a kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtja nedves útfelületen, miközben kiváló futásteljesítményt és a TECHSYN, valamint ENLITEN technológiáknak köszönhetően jobb üzemanyag- és energiahatékonyságot biztosít.

A független TÜV SÜD által végzett tesztek alapján a Bridgestone Turanza 6 a „legjobb” nedves úton nyújtott teljesítményével felülmúlja versenytársait, benne a legjobb kanyarodási manőverekkel és kiemelkedő egyenesfutási teljesítménnyel, valamint az EU-s osztályozás kategória szerinti legjobb, A minősítéssel.

A Bridgestone, a járművezetők igényeiről és elvárásairól végzett kutatása kimutatta, hogy a vezetők 86%-a a “nedves úton való teljesítményt” jelölte meg az egyik legfontosabb szempontként abroncsvásárláskor, míg az esőt és a nedves útviszonyokat az utakon tapasztalt egyik legfontosabb kihívásként azonosították. A Bridgestone Turanza 6 pont ezeknek az elvárásoknak felel meg és segít, hogy a vezetők még a kihívást jelentő nedves időjárási körülmények között is biztonságban legyenek az utakon.

Fenntartható teljesítmény a legmodernebb abroncstechnológiáknak köszönhetően

Az új Bridgestone Turanza 6 nemcsak a biztonságot szolgálja, hanem a kilométerfogyasztás terén is kiemelkedő, 22%-os  javulást mutat elődjéhez, a szintén tesztgyőztes Turanza T005-öshöz képest. A Bridgestone Turanza 6 emellett jobb üzemanyag-hatékonyságot vagy nagyobb hatótávolságot biztosít (járműtípustól függően), mivel elődjéhez képest 4%-kal csökkenti a gördülési ellenállást. Mindezt az aerodinamikus peremvédő bevezetése is támogatja, amelyet úgy terveztek, hogy menet közben csökkentse a gumiabroncsra ható légellenállást.

A Bridgestone Turanza 6 létrejötte számos úttörő technológia eredménye, különféle újításokkal a futófelület mintázatában, keverékében és felépítésében. Ezek közé tartozik az élvonalbeli TECHSYN és az ENLITEN – egy sor olyan technológia, amely nagy lépést tesz a fenntarthatóság felé és amelyeket most, először alkalmaznak a Bridgestone másodlagos piacra szánt abroncsain.

Környezettudatos megoldásokkal foglalkozó vállalatként a Bridgestone folyamatosan erősíti a „Kutatás és fejlesztés” folyamatát, hogy hatékonyabbá és fenntarthatóbbá váljon. Az új Bridgestone Turanza 6 például a Bridgestone úttörő, virtuális abroncsfejlesztési technológiájának felhasználásával került kifejlesztésre. Ez lehetővé teszi egy fejlesztés alatt álló gumiabroncs digitális változatának létrehozását és tesztelését, ami segít a mérnököknek megjósolni, hogy a gumiabroncs hogyan fog teljesíteni különböző körülmények között, még a prototípusok fizikai legyártása előtt. A fejlesztési fázisban ez a fenntartható megközelítés 21%-os nyersanyag- és CO2-kibocsátás-megtakarítást eredményez, miközben 60 000 kilométert és 7,7 tonna CO2-t takarít meg a szabadtéri tesztelésből .

Elektromos járművekre tervezve

A legújabb technológiák, mint például az ENLITEN alkalmazásának köszönhetően az új Bridgestone Turanza 6 tökéletesen alkalmas hibrid és elektromos járművekre is:

  • alacsony gördülési ellenállás: az akkumulátor élettartamának megóvása és a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmak kezelése érdekében
  • kiváló irányíthatóság: az elektromos jármű vezetésével kapcsolatos problémák megoldása érdekében
  • nagyobb kopásállóság: a nagyobb súly és a nagyobb nyomaték miatt megnövekedett abroncskopás elleni küzdelem érdekében
  • csökkentett zajszint: a kényelem és nyugalom érdekében a Bridgestone Turanza 6 az elődjéhez képest 2 decibelnyi zajcsökkentést eredményez .

Fenntartható megoldások a fenntartható jövőért

 „Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk legújabb, a kategóriájában vezető gumiabroncsunkat, a Bridgestone Turanza 6-ot, amelyet úttörő technológiák felhasználásával fejlesztettünk ki, hogy ügyfeleink számára biztonságos, fenntartható és hatékony abroncsot biztosítsunk, amely akkor teljesít, amikor a legnagyobb szükség van rá. Különösen büszkék vagyunk a Bridgestone Turanza 6 nedves időjárási körülmények közötti teljesítményére, amely még a legesősebb napokon is kontrollt és magabiztosságot ad a járművezetőknek.”

– nyilatkozta Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA COO & CTO-ja.

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza 6 2023. januárjától lesz elérhető az egész régióban, a másodlagos nyári abroncs kínálatban, összesen 136 méretben, 16”-tól 22”-ig személygépkocsik és terepjárók számára egyaránt. Ez 34 új mérettel növeli a kereslet lefedettségét, a nagy peremátmérőjű szegmensre összpontosítva.

Az elkövetkező hónapokban a Bridgestone számos olyan vezető autógyártóval kötött partnerségét hozza nyilvánosságra, amelyek új autómodelljeikhez, gyári első szerelésként választják a Bridgestone Turanza 6 egyedi fejlesztésű gumiabroncsokat.

A Bridgestone Turanza 6 jelentős előnyökkel jár az energia, a hatékonyság, az ökológia, a gazdaságosság és a könnyebbség terén, összhangban a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásával, amely világosan meghatározza azt az értéket, amelyet a vállalat nyolc fókuszterületen ígér a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés