Connect with us

Hirdetés

technokrata

A carVertical által leleplezett leginkább visszatekert kilométerórás autók

carVertical

Garázs

A carVertical által leleplezett leginkább visszatekert kilométerórás autók

A carVertical által leleplezett leginkább visszatekert kilométerórás autók

Egy használt autó vásárlása általában egy bonyolult folyamat. Sok autótulajdonos a legjobb kompromisszumot keresi. Az ideális autó legyen mind megfizethető és minél fiatalabb is. Az autó általános állapotát gyakran a futásteljesítmény határozza meg. De ezt gyakran elfelejtik, vagy csak figyelmen kívül hagyják. Ez azt eredményezheti, hogy amennyiben a futásteljesítményt meghamisítják, a vásárlók sokkal többet fizetnek, mint amennyit az autó valójában ér.

Miért fontos vásárlás előtt ellenőrizni az autó futásteljesítményét?

Minden jármű rendelkezik egy kilométerórával, amely megmutatja, hogy az adott autó hány kilométert futott az élete során. A kilométer-számlálóról leolvasott futásteljesítmény értéke jelzi egy autó általános elhasználódását. Azonban a kilométerórát gyakran visszatekerik, és ez előre nem látható üzemeltetési költségeket eredményezhet. Az autó egy jó vételből pillanatok alatt pénzügyi katasztrófává változhat. Például egy 100 000 kilométerrel visszatekert autó kiszámíthatatlan és nagyon magas karbantartási költségeket is jelenthet. Az autó esetleges jövőbeni újra eladása sem lesz egyszerű.

Kutatási módszertan

A carVertical, az autó előéletét az alvázszám alapján ellenőrző cég, kutatásokat végzett annak kiderítésére, hogy melyek azok az autók, amelyeknek leggyakrabban visszatekerik a kilométeróráját. Az adatokat a carVertical saját kiterjedt adatbázisából gyűjtötték. A lista a visszatekert kilométerórás autók arányát mutatja modellenként – az összes elemzett autómodellre vonatkozóan.

Az elmúlt 12 hónapban (2019 októbere és 2020 októbere között) több mint félmillió jelentés került elemzésre. A carVertical az adatgyűjtést az egész világ különböző piacain végezte, beleértve: Lengyelországot, Romániát, Magyarországot, Franciaországot, Szlovéniát, Szlovákiát, Csehországot, Lettországot, Bulgáriát, Ukrajnát, Szerbiát, Németországot, Horvátországot, Oroszországot és az Amerikai Egyesült Államokat.

TOP 15 legtöbbet visszatekert kilométerórás modell

Itt található a leggyakrabban visszatekert kilométerórás modellek listája. A használt autó vásárlóknak online ellenőrizniük kell a futásteljesítményt, mielőtt a vásárlásra elköteleznék magukat.

carVertical

Az eredmények azt mutatják, hogy a német autók a leggyakrabban visszatekert autók közé tartoznak. Egy másik érdekes megfigyelés az autók szegmentálása. A prémium kategóriás autókat sokkal gyakrabban tekerik vissza, mint az olcsóbb autókat. A luxus BMW 7-es és X5-ös autókat a legvalószínűbb, hogy visszatekerik a gátlástalan kereskedők. A luxusautók vásárlói nagy pénzügyi problémákkal szembesülhetnek, ha az általuk vásárolt autó futásteljesítményével csaltak.

A leginkább visszatekert kilométerórás autók a gyártási év szerint

Az autó futásteljesítményének egyik kulcsfontosságú tényezője az életkor. Az idősebb autókat általában gyakrabban tekerik vissza. A kutatásból kiderült, hogy a legtöbb visszatekert prémium autó idősebb, mint az olcsóbb kategóriák autói.

carVertical

Amint az adatok mutatják, a régebbi prémium autókat érinti leginkább a futásteljesítmény-csalás. A legnépszerűbb BMW-ket 10 és 15 éves koruk között tekerik vissza. A Mercedes-Benz E osztály modelljei közül általában a 2002-2004 gyártásúakat tekerik vissza. Ez régi trükk a csaló autókereskedőknél.

A visszatekert olcsóbb kategóriájú autók valamivel fiatalabbak. A Volkswagen Passat, Skoda Superb és Skoda Octavia modellek adatai azt mutatják, hogy ezeket az autókat leggyakrabban tíz éves kor előtt tekerik vissza.

A leginkább visszatekert kilométerórás autók az üzemanyag típusa szerint

A dízelmotoros járműveket sokkal nagyobb futásteljesítményekre tervezik, és ez magasabb visszatekerési arányhoz is vezet. Nagyon gyakran látni nyugat-európai országokból behozott 300 000 kilométernél többet futott autókat. A kilométeróra visszatekerésével ezeknek az autóknak az ára jelentősen növelhető.

carVertical

A visszatekert kilométerórás autókat üzemanyagtípusonként bemutató adatok a közép-kelet-európai autók sajátos választékát tükrözik. A nyugati országok autótulajdonosai magas futásteljesítménynél és magas karbantartási költségeknél adják el autóikat. Ezek a meghamisított kilométer-órás autók általában Európa keleti országaiban landolnak.

Néhány autó, például az Audi A6, a Volkswagen Touareg és a Mercedes-Benz E-osztály szinte mind dízel. Csak néhány százalék a visszatekert benzinmotoros változat. A benzines autók között csak néhány százalék a visszatekert kilométerórások aránya. A különféle üzemanyag-típusok közötti hatalmas különbség azt jelenti, hogy kisebb az esélye annak, hogy egy visszatekert benzinmotoros autót vásároljon.

A visszatekert kilométerórás autók esetszámának összehasonlítása országonként

A leggyakoribb futásteljesítmény-csalások Közép-Kelet Európában észlelhetők. A nyugati országok kevésbé szenvednek a kilométeróra visszatekerés problémájától.

carVertical

A legnagyobb kilométeróra visszatekerés problémák azokon a piacokon tapasztalhatók, ahová a Nyugat-Európából származó használt autókat importálják. Romániában és Lettországban valószínűleg minden tizedik autó kilométeróráját visszatekerték.

Következtetés

A futásteljesítmény-csalás jelen van az autópiacon és évente több százezer autó túlárazását okozza. Ez azt jelenti, hogy a használt autó vásárlókat átverik a magasabb árakkal, és ez a többlet készpénz általában a feketepiacra kerül.

További cikkünk a témában: A legmegbízhatóbb autómárkák a carVertical szerint

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés