Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

drivey

Garázs

Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

5 GB-ról 15 GB-ra emeli a Drivey 4 tarifacsomag havi adatkeretét a Telenor

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást, amely segítségével a „felokosított” autókban könnyen követhetővé válik számos, a jármű helyzetével, mozgásával és műszaki állapotával kapcsolatos információ, megismerhetőek a sofőr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és akár wifi hotspotként is használható autóban. Újdonság, hogy a gondtalan autós wifizés érdekében a Telenor a Drivey 4 tarifacsomagba foglalt 5 GB-os adatkeretet július 2-ától háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt.

Drivey – „az autók okosórája”

A Drivey szolgáltatás egy autóba helyezhető, SIM-kártyával ellátott kütyüből és egy ehhez kapcsolható mobilalkalmazásból áll. Az eszköz az autó OBD II portjához csatlakoztatható (ilyen minden 2000-es évek elejétől gyártott autóban megtalálható), és a SIM-kártya segítségével, Hiperneten küldi az adatokat a vele összekapcsolt mobilalkalmazásba, ahol a megtett útvonal, pillanatnyi sebesség, aktuális helyzet és fogyasztás mellett a sofőr vezetési szokásaival és a jármű műszaki állapotával kapcsolatos információk láthatók, akár több jármű összekapcsolásával. A mobilnet-kapcsolat révén az alkalmazásban akkor is elérhetőek a járművel kapcsolatos adatok, amikor a tulajdonosa nem tartózkodik az autóban. Ezen felül a 4G-n működő Drivey 4 wifi hotspot létrehozását is lehetővé teszi, ami a járműben utazók számára biztosít szélessávú net-hozzáférést. A Telenor július 2-ától ennek havi adatkeretét az eddigi 5 GB-ról háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt, ezzel lényegesen nagyobb szabadságot biztosít a Drivey wifi felhasználóknak.

„A Drivey nem a bonyolultságával és a mindenre kiterjedő funkciókkal váltja meg a világot, hanem egy könnyen használható, praktikus és megbízható megoldás azoknak, akik kis beruházással felokosítanák autójukat. Magánszemélyeknek, családoknak, kis-és középvállalkozásoknak egyaránt célszerű választás. Azért döntöttünk az adatkeret jelentős emelése mellett, mert szeretnénk még teljeskörűbbé tenni a szolgáltatást, és elérni azt, hogy az autóban utazók akár hosszabb utak esetében is élvezhessék a Drivey wifi-je által nyújtott kényelmesen hozzáférhető adatforgalmat”

– mondta el Homola Márton, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója.

További információ: https://www.telenor.hu/drivey

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés