Connect with us

technokrata

Elkészült az ötszázezredik Duster a Dacia romániai gyárában

duster

Garázs

Elkészült az ötszázezredik Duster a Dacia romániai gyárában

Elkészült az ötszázezredik Duster a Dacia romániai gyárában

November végén gördült le a Mioveni Dacia üzem gyártószalagjáról az ötszázezredik Duster (4×4, Prestige, 1,3 TCE 150 LE, Izzóvörös színben). Ez a Renault Csoport ikonikus modelljének második generációja, amely két évvel ezelőtt mutatkozott be a Frankfurti Autószalonon. Az ötszázezredik darab egy franciaországi vásárlóé lett. Magyarországon az ott gyártott ötszázezer Duster-ből több mint 22 ezer darab került forgalomba 2010 óta.

A gyár minden nap 1400 járművet állít elő, amelyből 1050 darab Duster.

A Duster első generációja 2010-ben került gyártásra, és azóta több mint 1,7 millió darab készült Romániában, Mioveni-ban. A fő exportpiacok Franciaország, Olaszország és Spanyolország, de a Dacia termékcsaládot 44 országban forgalmazzák.

A siker alapja kompetens, komoly és felelősségteljes csapatmunka, és ez elmondható a Daciaról is. A Duster a Mioveniben gyártott Dacia márka emblematikus modellje, amelyhez a Renault Csoport minden romániai csapata hozzájárul, és szeretnék köszönetet mondani nekik. Versenyképességünk fenntartása érdekében továbbra is támogatónak, felelősségteljesnek és szigorúnak kell lennünk. Vonzó, minőségi, versenyképes járműveket gyártunk, amelyek nagyon kedveltek vásárlóink körében. Ma Renault Nissan Mitsubishi Szövetség egyik legnagyobb gyárában építjük a jövőnket

– mondta Miguel Oliver – Boquera, a Dacia-gyár ügyvezető igazgatója.

A jövő gyára

A Dacia gyártás átalakításának középpontjában a munkavállalók és az ügyfelek állnak. Az üzem modern és rugalmas gyár, automatizált gyártási folyamatokkal. Az elmúlt öt évtizedben a gyár több mint 6,8 millió járművet gyártott. Több mint 8 különféle modellt gyártottak: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (limuzin, kombi, kisteherautó és pick-up verziókban), valamint a Dacia Sandero és Dacia Duster. Jelenleg 54 másodpercenként gördülnek le a járművek az összeszerelő sorról, az üzem termelésének több mint 90%-a exportra történik.

A Dacia évente 350 000 járművet gyárt Romániában, emellett több mint 500 000 motor és több mint 500 000 sebességváltó is készül itt, amelyek egy részét a Román Logisztikai Divízió és Szövetség Nemzetközi Logisztikai Hálózata (AILN), a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség legnagyobb logisztikai központja exportálja.

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu