Connect with us

technokrata

Közösen fejleszt repülő elektromos autót a Boeing és a Porsche

porsche boeing repülő elektromos autó

Garázs

Közösen fejleszt repülő elektromos autót a Boeing és a Porsche

Közösen fejleszt repülő elektromos autót a Boeing és a Porsche

Az amerikai repülőgépgyártó és a német sportautó-gyártó bejelentette, hogy egy teljesen elektromos, függőleges felszállásra és leszállásra képes járművet készítenek, amivel meg tudják hódítani a még kialakulóban lévő prémium városi légi mobilitási piacot, és kiterjesszék a városi forgalmat a légtérbe.  Azaz Porsche Boeing együttműködésben, a két cég közösen elhatározta, hogy készítenek egy repülésre képes autót.

A bejelentés semmi egyéb részleti információt nem tartalmazott, sem azt hogy mekkora összeget fektetnek be a projektbe, mikorra tervezik kivitelezni, és azt sem nagyságrendileg mennyibe fog kerülni a gépjármű.

porsche boeing repülő elektromos autó látványterv

Számítógép által renderelt kép a lehetséges repülő autóról.

A Porsche anyavállalata a Volkswagen AG, a világ legnagyobb autógyára. Az elkövetkező 10 évben 22 millió elektromos autót terveznek készíteni.

A Porsche vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ez az új felállás hosszabb távon jelentheti az utazási módok harmadik dimenzióját. A Boeing idén év elején már bemutatta a első saját elektromos repülő autó prototípusát, viszont a jövőben a Porsche és a Boeing mérnökei közösen dolgoznak majd az újfajta városi közlekedésre alkalmas eszközök kifejlesztésén.

Forrás: CNN, index.hu

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin