Connect with us

technokrata

A Continental új AllCharge cuccával bármiről feltölthető lesz az elektromos autónk

Garázs

A Continental új AllCharge cuccával bármiről feltölthető lesz az elektromos autónk

A Continental új AllCharge cuccával bármiről feltölthető lesz az elektromos autónk

Semmilyen kompatibilitási problémával nem kell számolni innentől kezdve

Világszerte nehézkes még mindig az elektromos autók feltöltése, nálunk meg aztán pláne. Ráadásul többféle töltőállomás van, nyilván nem mindegy, hogy az adott járművünket melyikre dugjuk rá. A Continental nemrégiben rukkolt elő a vadonatúj ‘AllCharge” névre keresztelt megoldásával és ahogy a neve is sugallja, mindenről lehet tölteni vele az autót.

 

Öt perc töltéssel 150 kilométernyi távolságot tehetünk meg

A jármű egy egyszerű kábel konnektorral rendelkezik, de két lehetséges töltési áramirány van az akkumulátor felé. Az AC áram esetében az áram a töltőállomástól az elektromos motoron keresztül áramlik az inverterbe, amely átalakítja DC árammá, mielőtt betáplálja azt az akkumulátorba. A DC áram esetében az áram a töltőállomásból közvetlenül az inverteren keresztül áramlik az akkumulátorba. Az AllCharge minden típusú töltőállomással kompatibilis, akár 800 V feszültségre is képes, 150 kW-tól akár 350 kw-os teljesítmény mellett prémium alkalmazások számára.

„A 350 kW-os DC töltés öt perc alatt körülbelül 150 kilométernyi távolságra elegendő töltöttséggel látja el az autót – ez kiválóan szemlélteti a töltőrendszerünkben rejlő valódi potenciált”

– tette hozzá Dr. Brüll.

„Bármilyen gyorsan is fejlődjön az infrastruktúra a jövőben, az AllCharge technológiával felszerelt jármű biztosan mindig ki tudja használni a kiválasztott állomás maximális kapacitását.”

A Continental Tech Show-n és a 2017-es IAA-n fogja először bemutatni a Continental ezt a vadonatúj megoldást.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin