Connect with us

Hirdetés

technokrata

ŠKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

Garázs

ŠKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

Az új kompakt szabadidő-autó a világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja

KAROQ a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve. A név és az írásmód eredete az Alaszka déli partja mentén fekvő szigeten lakó Alutiiq népcsoport nyelvéből származik. Az új kompakt szabadidő-autó nevével a ŠKODA márka a ŠKODA KODIAQ írásmódjához igazodik, így egységes névadási rendszert teremt a már meglévő és a jövőbeli szabadidő-autói számára. A ŠKODA KAROQ első ízben május 18-án Stockholmban mutatkozik be a nagyközönség számára, s a ŠKODA SUV offenzívájának következő mérföldkövét jelenti.

 

„Teljesen új fejlesztésű szabadidő-autó a ŠKODA KAROQ, amely minden mérete tekintetében új mércéket állít mind márkánk számára, mind a kategóriájában. Ezzel az új szabadidő-autóval megtesszük a következő, következetes lépést a szabadidő-autós stratégiánk útján”

– mondta Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke.

„A ŠKODA KAROQ meggyőző márka- és összetéveszthetetlen termékidentitással bír, ráadásul a jellegzetes ŠKODA-erősségek mellett új, érzelemdús formai nyelvezetünket is elhozza a kompakt szabadidő-autók közé”

– tette hozzá Maier.

A ŠKODA KAROQ nevéhez az ihletet a Kodiak-sziget lakói adták – akárcsak a ŠKODA KODIAQ esetében. Az Alaszka déli partjai mentén fekvő sziget eldugott félszigete az 57. északi szélességi és a 153. nyugati hosszúsági fokon fekszik, s lenyűgöző vad, érintetlen táj jellemzi. Az ott élő Alutiiq népcsoporthoz tartozó őslakosok nyelvében az autót a „KAA‘RAQ“ kifejezés írja le. A nyilat „RUQ“ névvel illetik, ez a szimbólum a ŠKODA márka logójának központi eleme, a márka dinamizmusának egyik kifejezőeszköze. E két szó erőteljes kombinációjából született a ŠKODA új kompakt szabadidő-autójának neve – a ŠKODA KAROQ.

„Fontos, hogy új szabadidő-autónknak erőteljes nevet adjunk. Mi több, ez egyúttal a modelleken átívelő nomenklatúrát is meghatározza szabadidő-autóink számára. Ezenkívül rendkívüli és emlékezetes márkaismertségi értéket teremtünk ügyfeleink számára”

– mondta Werner Eichhorn, a ŠKODA igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

A ŠKODA márka a „Stratégia 2025” programja keretében a modellkínálatának bővítését a következő években következetesen folytatja majd tovább. Ennek középpontjában elsősorban a szabadidő-autók kínálatának bővítése áll. A ŠKODA KODIAQ modellel nem sokkal ezelőtt egy új nagy SUV modellt vezetett be a márka a nemzetközi piacokon. Az új ŠKODA KAROQ modellel a vállalat most a következő mérföldkövet teszi le. Az új kompakt szabadidő-autó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó, a piaci bevezetése pedig 2017 második félévében kezdődik majd.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés