Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is tart a szmogriadó

Garázs

Továbbra is tart a szmogriadó

Súlyos pénzbírság lehet a következmény

A két napja érvényben lévő szmogriadó jót tett a főváros levegőjének, ám ez nem jelenti azt, hogy ma, vagy holnap szabadon közlekedhetünk régebbi típusú autónkkal. Ha a gépjárművünk környezetvédelmi jelölőkódja 4, vagy annál kisebb, akkor reggel 6 és este 10 óra között nem közlekedhetünk Budapest utcáin, ha mégis megtennénk, a bírság akár 150.000 Ft is lehet.

2

A legfőbb problémát a szálló por megnövekedett koncentrációja jelenti, mely közvetlen veszélyt jelenthet a lakosság érzékenyebb csoportjainál, különösen az időskorúaknál, gyermekeknél, és a betegeknél. Az intézkedés nem terjed ki az M0-s elkerülő út budapesti szakaszaira.

Update:
“Tarlós István főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés elfogadta, hogy ma 16 órától – amíg a szmogriadó riasztási fokozata érvényben van – ingyen használhatják a budapesti közösségi közlekedési járatokat a forgalmi engedély felmutatásával azok, akiknek gépkocsija forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0; 1; 2; 3; 4, vagy ha a forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.” – Forrás: bkk.hu

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés