Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan itt a Volvo nagy dobása

Garázs

Hamarosan itt a Volvo nagy dobása

Négy év és bemutatkozik az első teljesen elektromos modelljük.

Legalább 500 kilométeres hatótávot és családbarát méreteket ígér a Volvo elektromos modellje, de premierjére a hírek szerint még 2019-ig kell várnunk. Addigra viszont már a svédek össze modelljéhez elérhető lesz konnektoros hibrid változat.

A Teslának konkurenciát állító Volvo valószínűleg crossoveres kialakítást kap, és hivatalos források szerint is négy éven belül bemutatkozik. Addigra már szinte az összes Volvóból lesz konnektoros változat, mivel a gyártó szerint ez kínálja a legjobb alternatívát a kényelem, a hatékonyság és a hatótáv tekintetében. „Az idő elérkezett, hogy az elektromos autó a résmodell státuszból előre lépjen a főáramba,” nyilatkozta Hakan Samuelsson, a Volvo elnöke és vezetője.”Biztosak vagyunk benne, hogy két éven belül a Volvo globális eladásainak 10 százalékát hibrid autók fogják kitenni.”

volvo_xc90_a7_medium

A már bemutatkozott Volvo XC90 T8 után az új S90-es, valamint a később bemutatkozó XC60-as új generációja kap majd konnektorról tölthető hibrid hajtásláncot. Ezt kövei majd a többi modell is – mindegyik az új, SPA névre hallgató platformon történő újjászületésnél, vagyis a generációváltásnál kap elektromos segítséget. Ekkora már elsőkerékhajtással és szerényebb teljesítménnyel is elérhető lesz a hibrid hajtáslánc.
Később a Volvo szintén új CMA (Volvo kompakt moduláris architektúra) platformján készül el a 40-es modellek új generációja, amellyel az eddigieknél jóval kedvezőbb lesz a technika. Mire 2019-ben megérkezik a teljesen elektromos modell, addigra technikai akadálya nem lesz az 500 kilométeres hatótávnak, sőt, az önvezetésnek sem.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés