Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kombiként még vonzóbb a Reanult Talizman

Garázs

Kombiként még vonzóbb a Reanult Talizman

Már a szedán is vonzó volt, de a puttonyos kivitel talán még harmonikusabb.

Hiába a kissé keletiesen, pontosabban törökösen csengő névválasztás, a Renault Talisman egy teljes mértékben európai, mégpedig a gyáriak ígérete szerint egyenesen prémiumhangulatú modell. Mi igazság szerint továbbra sem értjük, hogy a Laguna utódjának miért volt szüksége a névváltásra, de a Renault szakembereinek biztosan nyomós indokaik vannak a lépés miértjére.

renault_talisman_estate_1

Lényeg a lényeg, a Laguna utódjára büszkék lehetnek a franciák, hiszen a Talisman technikailag a kategória élvonalába tartozik, a minőség maximalizálásában pedig a Mercedes szakértői segítették illetve segítik a franciákat. A négyajtós Talisman a nyár közepén, júliusban debütált, és még be sem mutatta a Renault élesben valamely nagy európai autószalonon az autót, a márka máris bejelentette a kombi változatot. Mindkét változat a kapuit heteken belül megnyitó Frankfurti Autószalonon fogja európai premierjét ünnepelni.

renault_talisman_estate_2

A puttonyos Talisman pedig nem meglepő módon nem sokban különbözik testvérétől. A változások lényegében a B-oszloptól hátrafelé kezdődnek, de a lényeg, hogy az elektromosan nyíló/csukódó ötödik ajtó mögött egy alapesetben is 572 literes űrt találunk, a variálhatóságnak is köszönhetően pedig a kombi jóval praktikusabb a limuzinnál, továbbá a hátsó utasok fejtere is nagyobb (+30 mm).

renault_talisman_1

Öt üléssel nézve a raktér 112 cm hosszú, ha pedig előrehajtjuk a hátsó üléstámlákat, 201 cm hosszú űrt kapunk, vagyis akár egy szabványos matracot is elhelyezhetnének az aludni vágyók a Talisman Estate hátsójában. Ilyenkor a raktérfogat 1700 literre ugrik. A kombi különben 486 cm hosszú, 1,87 méter széles, 1460 mm magas, tengelytávolsága pedig 2810 mm, vagyis pontosan annyi, mint a szedáné.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés