Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos és hibrid változat is lesz a BMW i5-ből

Garázs

Elektromos és hibrid változat is lesz a BMW i5-ből

2019-től készül majd a családi felhasználásra szánt elektromos és hibrid modell Lipcsében.

Egyes források szerint a Tesla Model S közvetlen konkurense lesz a BMW i5, amely szedán karosszériával kerül forgalomba. Méretben a 3-as sorozatnál valamivel nagyobb modellre számíthatunk, négy fő számára tökéletes helykínálattal, és elegendő hellyel a csomagok számára.

bmw_i8_1

A hajtáslánci választék két irányba ágazik el. A teljesen elektromos kivitel egy 228 lóerős elektromotort kap hátra és egy 138 lóerőset előre. Az így megvalósuló összkerékhajtású modell egy feltöltéssel akár 400 kilométert is képes lehet majd megtenni. Akinek ennél is több kell, méghozzá gyakran, az a konnektoros hibrid verzióval járhat jól. Ebben hátul egy 279 lóerős elektromotort találunk, amelyhez egy három- vagy négyhengeres turbós benzinmotor csatlakozik elöl. Ő lesz egyben a sportosabb modell is – jó eséllyel az i8-hoz hasonló menetteljesítményeket várhatjuk tőle.

bmw_i8_2

A súly alacsonyan tartásában ezúttal is a szénszálas műanyagok és az alumínium széles körű használata játszik majd szerepet – a nehéz akkumulátorok ellenére 1,5 tonna környékén szeretnék tartani a mérnökök az alapmodell üres tömegét. 2019-ben már mindent tudunk a típusról, ekkor kezdődik meg ugyanis az i5 gyártása Lipcsében, vélhetően a márciusi Genfi Autószalonon való premierrel összhangban.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés