Connect with us
Hirdetés

technokrata

Így fog kinézni a Maserati SUV-ja

Garázs

Így fog kinézni a Maserati SUV-ja

Bejegyezték az olasz gyártó új autójának formáját védjegyként.

Ha autógyártók lennénk, bizonyosan gyűlölnénk a termékvédelemmel foglalkozó hivatalokat: ami egyszer oda bekerül, az titok többé nem marad. Ezúttal a Maserati Levante védjegy rajzai láttak napvilágot, melyeken leplezetlenül láthatjuk az olasz SUV vonalait. Immár lassan négy éve, hogy a Maserati lerántotta a leplet SUV tanulmányáról, a Kubangról. Akkoriban egy ígéretet is tettek a gyáriak, hogy hamarosan sorozatgyártásban is elkészül a márka első hobbiterepese. Gyors fejlesztésről ugyan nem beszélhetünk, de úgy tűnik, jövő év elején valóban bemutatkozik a Maserati Levante névre keresztelt autó, mely a Detroiti Autószalonon ünnepli majd premierjét.

levante_1

Most már a formákra is fény derült: a Kubang csak kisebb változtatásokkal kerül szériába, a paletta logikus, meglepetésekben kevébé gazdag bővülését szavatolva. A mérnökök nem sokáig gondolkodtak, és inkább saját portékájukat vették elő, így a formai hasonlóságok mellett a műszaki tartalom terén is a Quattroporte és a Ghibli adja majd a kiindulópontot. Az alumínium vázszerkezettel és a könnyűfémből készülő elemekkel operáló SUV motorpalettája a már meglévő szerkezetekből áll majd, így teljesítményből nem lesz hiány. Az alapot a márka 3,0 literes V6-os turbósa adja majd, mely 350 és 425 lóerős változatokban lesz elérhető. A drágábbik változatba már a 3,8 literes V8-as kerül majd be, méghozzá 530 tagú ménest mozgósítva. A dízelpártiaknak is lesz alternatíva, méghozzá egy 3,0 literes V6-os képében, mely 250, 275 és 340 lóerős változatokban lesz elérhető.

levante_2

Noha a tanulmányautóból kiindulva igencsak sportos, már-már kupés tetőívet kap majd a Levante, méreteit tekintve mégsem a Porsche hasonló formákkal operáló, kisebbik hobbiterepesét célozza meg, hanem a nagyobbik Cayenne-t. Egyelőre az árak is csak találgatások, de a jól értesültek szerint 27 millió körül alakulhat majd a típus alapára, míg a legdrágább verzió akár a 60 millióba is belenyalhat majd.

kubang

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés