Connect with us

technokrata

Veszélyesek a BMW-k?

Garázs

Veszélyesek a BMW-k?

Egy biztonsági hiba miatt a távolból nyithatóak a BMW-k.

A számítástechnika fejlődése rengeteg jótékony hatást hozott magával, hiszen az elesettek segítése mellett az átlagember mindennapjait is megkönnyítheti egy-egy modern készülék. Az autók sem kivételek ez alól, hiszen egy fiatal típus nemcsak szebb, gyorsabb és okosabb, de biztonságosabb is a korábbi társainál, sőt, a fejlett funkciók hatására még az irodánk is mobilizálható.

2014-bmw-connected-drive-technology-upgrades

Az ilyen fejlesztésekben élen jár a BMW, a bajor vállalat a ConnectedDrive segítségével számtalan okos funkció tesz elérhetővé, így a telefonunk akár a távolból  is kinythatja a gépjárművet, ha esetleg úgy hozná a szükség. Ez a bonyolult rendszer azonban veszélyeket is hordoz magában, az egyikre pedig nem is olyan rég fényt derített a német autóklub. Az ADAC vizsgálata alapján a hackerek sikeresen kinyithatják a gépjárművet a távoli nyitás funkció segítségével. Ehhez még túlságosan meg sem kell erőltetniük magukat, a szakemberek állítása alapján több gépjárműn is kipróbálták a módszert, mindegyik esetben sikerrel jártak.

A BMW ezért 2,2 millió gépjárműre terjesztette ki a visszahívási akcióját, melynek keretében szoftvert frissítenek a Mini, a Rolls-Royce és a BMW egyes modelljein. Szerencsére nem kell minden tulajdonosnak a szervizbe fáradni, az otthoni frissítés funkcióval ugyanis elég egy WiFi hotspot közelébe parkolni, az autó pedig elvégzi a szükséges procedúrákat.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu