Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Maserati felhagy a tükrökkel

Garázs

A Maserati felhagy a tükrökkel

A CES-en bemutatott koncepció szerint az olasz autógyártó tükrök helyett kamerákat és kijelzőket használ majd a jövőben.

A QNX csapata minden évben lenyűgözi a CES látogatóit, és ez idén sem történt másképp. Bemutatták a QNX 2015 Maserati Quattroporte GTS koncepcióautót, melyet a legmodernebb technológiákkal szereltek fel.

Az autó vezetőjét az ADAS (advance driver assistance systems), egy vezető segítő asszisztens rendszer segíti a közlekedésben. Ide nem csak az említett kamerák, hanem lenyűgözően hasznos szoftveres biztonsági rendszerek is tartoznak. Például a sokat emlegetett holttérre nem kell többé figyelnünk sávváltásnál, hiszen a tükrök alatti zöld csík pirosra vált, ha egy másik jármű épp ott tartózkodik.

Azzal, hogy a tükröket képernyőkkel és kamerákkal helyettesítették, olyan funkciók érhetők el rajtuk, melyekre a hagyományos panelek nem lennének képesek. Például tolatásnál nem csak megváltozhat a kamera állása, hanem akár egy nagyított képet is kaphatunk a megjelenített tartalmakról.

Ezek rettentően megnövelnék az utasok és az autó biztonságát. Kíváncsian várjuk vajon megvalósulnak-e ezek az újítások a következő generációs Maseratik esetében.

QNX_2015_concept_car_Maserati_EB_navigation_1200_b



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés