Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elon Musk: Hamarosan itt vannak az önvezető autók!

Garázs

Elon Musk: Hamarosan itt vannak az önvezető autók!

A Tesla vezér szerint 5-6 éven belül piacra kerülhet az első, sofőrt nem igénylő gépjármű.

Nehéz idők jönnek az autórajongóknak, legalábbis ha hihetünk Elon Musknak, a Tesla vezérének. A PayPal-lal és a SpaceX-szel ismerté vált úriember a Wall Street Journal-nak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte körülbelül 5-6 évnek kell még megjelennie, mire piacra kerülhet az első, teljesen önvezető autó. Ugyan már most is több prototípus rója az amerikai utakat, a jogi szabályozások még messze nem eléggé felkészültek az efféle eszközök használatára.

elon-musk-tesla-autoval

A jogi nehézségeken túl a gépjárműveknek a különböző tárgyak felismerése is problémát jelent, így az elkövetkező évek során ezeket is ki kell majd javítani. Musk szerint jelenleg ennek a speciális szoftvernek a kidolgozása jelenti a legnagyobb problémát, hiszen napjainkban a szenzorok és kamerák már eljutottak arra a szintre, hogy felismerjék az őket körülvevő akadályokat, így a szoftveren van a hangsúly, hogy értelmezze is azokat.

Az igazi kérdés azonban az, hogy a felhasználók miként fogadják majd az újdonságokat, hiszen az biztos, hogy ezek a változtatások alapjaiban változtatják majd meg az autókról alkotott képünket.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés