Connect with us

technokrata

Lamborghini, ahogy még sosem láttuk

Garázs

Lamborghini, ahogy még sosem láttuk

Itt a Zagato 5-95.

A Zagato műhely csodákra képes. Egyszerűen bármilyen autó alapjai köré képesek mesés vonalakat rajzolni, amit az Aston Martin és a BMW átfaragásával az utóbbi években kiválóan bizonyítottak. Az olaszok az imént saját hazájukban kerestek partnert és a jellegzetes formákkal határolt Gallardót varázsolták át, némileg megosztó végeredményt alkotva.

A mágia alkalmazásával egy igazán különleges, természetesen csupán egyetlen példányban legyártott modell, az 5-95 született. Noha a Gallardo küllemével semmiféle probléma nem volt, a Zagato mégis teljesen újjászabta az autó ábrázatát, ezzel egy egészen más stílust ráhúzva. A két olasz márka közös munkájának végeredménye a múlt hétvégén megejtett Concorso d’Eleganza Villa d’Este keretein belül mutatkozott be a nagyközönségnek.

0526_zagato_lambo_01

A formatervező stúdió a látványos sportautó segítségével ezúttal nem csupán különleges képességeit kívánta megvillantani, hanem egyben a Zagato műhely fennállásának 95. évfordulóját is méltóképpen ünnepli. Az autó egyébként a bemutatót követően Albert Speiss gyűjtő garázsába gördül be.

A Lamborghini Gallardo LP570-4 köré meglehetősen stílusos öltözéket szabott a Zagato: jellegzetes részlet az utascellát körbeölelő szélvédő, valamint a Lamborghini Diablo alapjaira épített Zagato Raptor koncepciót idéző légzőnyílások, valamint a felül, középen tátongó nyílás.

0526_zagato_lambo_02

A fényszórók formáját látva nem tagadhatja le az autó, hogy honnan jött, de a Zagato mesteri vonalainak, a méretesen tátongó szájnak és a teljesen egyedi hátsó traktusnak köszönhetően egyedibb nem is lehetne a fémszobor. A Lamborghini és a Zagato egyébként már több ízben is közösködött, elég a fent említett Diablóra vagy az első közös gyermekre, az 1965-ös 3500 GTZ-re gondolni.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu