Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lamborghini, ahogy még sosem láttuk

Garázs

Lamborghini, ahogy még sosem láttuk

Itt a Zagato 5-95.

A Zagato műhely csodákra képes. Egyszerűen bármilyen autó alapjai köré képesek mesés vonalakat rajzolni, amit az Aston Martin és a BMW átfaragásával az utóbbi években kiválóan bizonyítottak. Az olaszok az imént saját hazájukban kerestek partnert és a jellegzetes formákkal határolt Gallardót varázsolták át, némileg megosztó végeredményt alkotva.

A mágia alkalmazásával egy igazán különleges, természetesen csupán egyetlen példányban legyártott modell, az 5-95 született. Noha a Gallardo küllemével semmiféle probléma nem volt, a Zagato mégis teljesen újjászabta az autó ábrázatát, ezzel egy egészen más stílust ráhúzva. A két olasz márka közös munkájának végeredménye a múlt hétvégén megejtett Concorso d’Eleganza Villa d’Este keretein belül mutatkozott be a nagyközönségnek.

0526_zagato_lambo_01

A formatervező stúdió a látványos sportautó segítségével ezúttal nem csupán különleges képességeit kívánta megvillantani, hanem egyben a Zagato műhely fennállásának 95. évfordulóját is méltóképpen ünnepli. Az autó egyébként a bemutatót követően Albert Speiss gyűjtő garázsába gördül be.

A Lamborghini Gallardo LP570-4 köré meglehetősen stílusos öltözéket szabott a Zagato: jellegzetes részlet az utascellát körbeölelő szélvédő, valamint a Lamborghini Diablo alapjaira épített Zagato Raptor koncepciót idéző légzőnyílások, valamint a felül, középen tátongó nyílás.

0526_zagato_lambo_02

A fényszórók formáját látva nem tagadhatja le az autó, hogy honnan jött, de a Zagato mesteri vonalainak, a méretesen tátongó szájnak és a teljesen egyedi hátsó traktusnak köszönhetően egyedibb nem is lehetne a fémszobor. A Lamborghini és a Zagato egyébként már több ízben is közösködött, elég a fent említett Diablóra vagy az első közös gyermekre, az 1965-ös 3500 GTZ-re gondolni.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés