Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan Kína gyártja a világ autóinak felét

Garázs

Hamarosan Kína gyártja a világ autóinak felét

Kína a világ egyik legérdekesebb országa, hatalmas terület, még hatalmasabb népességgel, megkérdőjelezhető politikai rendszerrel és borzasztó tempóban fejlődő iparral.

Sokan azt hinnék, hogy a kínai gazdaság már nem is lehetne nagyobb, azonban tévednek – keleten úgy vélik, 2021-re Kína gyártja majd az autók felét.

Az ázsiai ország már most is a világ legnagyobb autópiacát tudhatja magáénak, de a trendek azt jósolják, hamarosan a gyártást illetően is még hatalmasabbá emelkedik a vörös zászlós állam. 2013-ban összesen 22 millió példány gördült le a kínai üzemek gyártósorairól, ami jelenleg a világon termelt, 87 milliónak alig negyede. Az IHS Automotive szerint azonban a piaci részesedés az évek során még tovább nő, s 2021-re a világon legyártott mennyiség felét Kína képviseli majd. Mindehhez csupán 7 év szükséges.

1122_zinoro_bmw_09_medium

A gazdasági világválságból felébredve 2009-től mintegy 25 millióval nőtt a globális termelés, de a folyamat hamarosan lassul, a szakértők már enyhébb gyarapodást jósolnak világszinten 2014-2021 közé. Ennek tükrében azonban még nagyobb fegyvertény Kína számára, hogy a lassuló növekedés ellenére ők mégis rohamtempóban tudnak haladni. A szakértők szerint egyébként az amerikai és az európai gyártók is tovább növekszenek, viszont Japán és Korea hamarosan bajba kerülhet, hiszen nekik az erős helyi valuta miatt muszáj külföldre fókuszálniuk.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés