Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jaguar E-type újonnan?

Garázs

Jaguar E-type újonnan?

Hat darabot készítenek az angolok.

Valószínűleg kevés az olyan veteránrajongó, aki nehezen viseli, hogy előtte már mások is használták az autóját. Ha azonban mégis lenne ilyen, akkor nekik mindenképpen kedvez a Jaguar legújabb akciója, melynek keretein belül összeraknak hat vadonatúj példányt legendás kupéjukból, az E-type-ból, ráadásul annak is Lightweight, azaz pehelysúlyú kiviteléből.

0514_jaguar_etype_1

Az 1963-ban és 1964-ben tervezett 18 példányból ugyanis akkoriban mindössze 12 látta meg a napvilágot az eredetileg versenyzésre szánt négykerekűből, ami a Ferrarikat próbálta meg leszorítani Le Mans trónjáról. Most a Jaguar Örökségi Üzletága úgy döntött, hogy felhasználja a maradék hat alvázszámot is, hogy teljes legyen a sorozat.

Természetesen a különleges példányok egy az egyben megegyeznek majd a hatvanas években elkészült típusokkal, beleértve az alumínium blokkal ellátott, 3,8 literes soros hathengeres motort és az alumínium kasznit is. A fél tucat szerencsés vásárló még a különleges – a rengeteg könnyűfémnek köszönhetően az eredetinél 114 kilogrammal könnyebb – E-type színét és belső összeállítását is maga választhatja meg.

0514_jaguar_etype_3

Az Örökségi Üzletág vezetője, Derek Weale így nyilatkozott: „az E-type egy ikonikus jármű, a Lightweight változat pedig talán a legkívánatosabb a palettáról. Az, hogy befejezzük ezt a 18 darabos szériát majd’ 50 évvel az eredeti példányok bemutatkozása után, egy olyan lehetőség, amit nem hagyhatunk ki.”

Arról, hogy a gyárból frissen kigördülő E-type Lightweight-ek mennyibe is fognak majd kerülni, egyelőre nincs információ, azonban biztosak lehetünk benne, hogy az összegtől függetlenül a gyártónak így is nehéz lesz majd kiválasztania a hat szerencsést, aki kifizetheti a valószínűleg csillagászati összeget.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés