Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön a harmadik elektromos BMW

Garázs

Jön a harmadik elektromos BMW

Újabb elektromos autón dolgozik a bajor vállalat.

A BMW i szériájának sorozatgyártására rengeteget vártunk, azonban úgy tűnik ez senkinek nem vette el a kedvét, hiszen mind az i3, mind az i8 hatalmas sikereknek örvend. Úgy látszik, hogy a bajorok szeretnék meglovagolni a népszerűséget, és a következő környezetkímélő elektromos modelljüket már 2016-ben bemutathatják, méghozzá i5 néven.

bmw_i3_a (1)_medium

Egyes külföldi források szerint az autó egyértelműen az i3-ból fog kiindulni, ám saját stílust és hétköznapi hátsó ajtókat fog kapni, amik fontos szerepet játszanak majd a hátsó üléssor könnyebb hozzáféréséhez. A modell ezen kívül konzervatívabb utasteret kap majd a pletykák szerint, de egyelőre még semmi nem hivatalos. Ezekkel a tulajdonságokkal az i5 a Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive-nak állíthat közvetlenebb ellenfelet.

Mivel nagy valószínűséggel a kisebbik i modellből indulnak ki a mérnökök, szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy ahhoz hasonló, kizárólag elektromos erőforrást kap majd az i5 is. Nem lenne meglepő, ha kész anyagból dolgoznának a BMW-nél és ugyanaz a 170 lóerőt és 250 Nm nyomatékot produkáló elektromotor kerülne a paletta középső tagjába.

BMW-i8-1

A hatótávolság viszont nőhet, hiszen a nagyobb méreteknek hála, több akkumulátort is el lehet majd helyezni a négykerekűben, amikkel az akár már 322 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel. Az i3-hoz hasonlóan valószínűleg az újdonságban is elérhető lesz egy benzinmotor, amely azonban kizárólag hatótáv növelő funkciót lát el – tehát a kerekeket nem hajtja, csak az akkumulátorokat tölti.

A családias villanyos BMW 2016 végén érkezhet meg, hogy a 2017-es modellévre már teljes harckészültségben álljon a vevők rohamaira, ami szinte garantált lesz, ha a bajorok i szériájának mostani formáját nézzük.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés