Connect with us

technokrata

Divatos crossoverekkel növeli a profitot az Opel

Garázs

Divatos crossoverekkel növeli a profitot az Opel

Az Opel az utóbbi években a semmiből jött vissza, s roppant tisztességes, egységes modellpalettát épített fel a válságból kievickélve. A túlélést követően pedig itt az újabb cél, az Opel szeretné a lehető legnagyobb profitot elérni, ám ehhez még több divatos modellre, azaz SUV-ra lesz szüksége a jövőben a villámos márkának.

Noha 2017-es dátummal már egy zászlóshajó érkezéséről is szóltak a pletykák, kjelen pillanatban úgy tűnik, hogy SUV-k és crossoverek jelentik majd az Opel jövőjét. Mindezt azért lépnék meg a németek, hogy még több autót adhassanak és ezáltal még nagyobb profit csorogjon vissza. „Összességében jobban el fogunk mozdulni a crossoverek szegmense felé, mert a vásárlók is inkább arra hajlanak” – mondta Karl-Thomas Neumann, az Opel vezére.

Az első két ilyen irányú modell a Zafira és a Meriva lesz, amelyek immáron crossover stílusban érkeznek meg 2016-ban. Mindkettőt a PSA konszernnel közösen tervezik a németek, a Meriva és a Zafira mind platformját, mind erőforrásait tekintve PSA származású lesz.

Opel_Mokka_1_medium

Az Opel legnépszerűbb modelljei a Corsa, az Astra, az Insignia és a Mokka, esetükben a németek mindenképpen a GM globális padlólemezére támaszkodnának, azonban a két egyterűnél megengedhető volt a franciákkal közös munka. Az új Zafirát a PSA Suchaux illetőségű üzemében, míg a Merivát Zaragozában gyártják majd az Opel saját gyárában.

A már korábban ígért zászlóshajóról egyelőre nincs hír, ám könnyen lehet, hogy a megújulás részét képezi majd a Monza tanulmánnyal előrevetített modell. Az Opel 2013-ban azt mondta, hogy a Drive 2022 terv részeként, valamint a 2016-ig szóló európai tervek révén 23 új vagy frissített autót mutat be és 13 új erőforrással erősíti kínálatát.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin