Connect with us

Hirdetés

technokrata

Daniel Abt rögtön címre hajtana a Formula E-ben

Garázs

Daniel Abt rögtön címre hajtana a Formula E-ben

Daniel Abt-nek is jutott hely a Formula E mezőnyében, méghozzá az Audi-val szoros kapcsolatot ápoló családi cég csapatában. A fiatal versenyző már nagyon várja, hogy megízlelje az elektromos versenyautót.

Abt, aki a családi érdekeltségbe tartozó Audi Sport ABT  csapat egyik versenyzője lesz, az első között került megerősítésre a mezőnyben. Csapattársa a rutinos Lucas di Grassi lesz, aki a Formula E hivatalos tesztversenyzőjeként is tevékenykedett. Abt szerint a brazil “egy cool és okos srác”. “Nem igazán ismerem, de biztosan mókás lesz majd együtt”.

Egyelőre nem sokan ízlelhették meg a Spark-Renault SRT_01E-t, a bajnokság hivatalos autóját. Abt is ezek közé tartozik.  “Eddig csak képeket, videókat, és magát a bemutatóautót láttam”- mondta Abt a Formula E hivatalos oldalán.

“Ami engem illet, szerintem jelen pillanatban az egyik legjobban kinéző formulaautó. Természetesen nehezen tudnék beszélni az autó viselkedéséről vagy a gumikról, mivel még nem tapasztaltam meg. Ez egy új kihívás, és alig várom, hogy először megízleljem.”

A push-to-pass rendszer révén a rajongók is beleszólhatnak majd a dolgok alakulásába, mivel a szavazataik alapján egy-egy versenyző extra “löketet kaphat”. Ez radikális újítás a sportban.

ABT_AudiSport_FormulaE

“Jelen pillanatban nehéz lenne megfelelő ítéletet alkotni, de tetszik az ötlet, hogy bevonjuk a rajongókat a versenyzésbe”- felelte. “Még fontosabb lesz a versenyzők számára, hogy kapcsolatba lépjenek a rajongókkal, mindezt azért, hogy segítsenek az extra gyorsításokkal! Mindazonáltal az is fontos, hogy ne ez az egy tényező döntsön a versenyek alatt, de még több akciót nyújt majd, és biztos vagyok benne, az embereknek is tetszeni fog.”

Természetesen egyetlen cél lebeg a szemei előtt a szeptemberben rajtoló szezonnal kapcsolatban. “Hiszem, meg tudom nyerni, és ezért vagyok itt. Nagyon sok tapasztalatom van olyan autókkal, melyek hasonló szinten vannak a Formula E-hez, és tudom, hogyan kell versenyezni utcai pályákon. A GP2-ben is nagyon kevés idő áll rendelkezésre a gyakorláshoz, így már hozzászoktam ahhoz, hogy gyorsan alkalmazkodjak új körülményekhez. Természetesen nagyon sok remek versenyző lesz, akiket nem becsülök alá, és mindenkire ugyanaz a kihívás vár. Úgy érzem, remekül felkészültem, és ott leszünk majd, amikor az számít!”

Forrás: Tiszta Jövő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés