Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kiteljesedik a 4-es sorozat – jön a BMW 4 Gran Coupe

Garázs

Kiteljesedik a 4-es sorozat – jön a BMW 4 Gran Coupe

Tovább bővülhet a BMW 4-es sorozata.

Ha a BMW szándékai a Gran Coupe névvel nem voltak teljesen világosak a 6-os megjelenésekor, most már biztosak lehetünk benne, hogy a Gran Turismo után ez is egy visszatérő elnevezés lesz. Ahogyan a GT esetében az 5-ös után a 3-as, most a 6-os után a 4-es kapja meg a megtisztelő feliratot, és vele együtt természetesen a plusz két ajtót is.

1230_4_grancoupe_2

Tehát a németek kisebbik kupéjukból is elkészítik a négyajtós változatot, mellyel így megpróbálnak minden rést betömni a palettájukban. A plusz két nyíláson kívül sok újdonságra nem számíthatunk, azonban mindenképp meg kellett húznia ezt a lépést a bajor gyártónak, hiszen az Audi már régóta kínálja az A5 Sportbacket, és bár a Mercedesnél egy számmal kisebb méretben, de szintén van a CLS alá pozícionált hasonló jármű a CLA képében.

Az ajtókon kívül az egyetlen komolyabb változás a tengelytáv növelése lehet – ami a 3-as GT méreteit örökölheti –, mely a hátsó utasok kényelmének érdekében lehet fontos. Motorok terén sem számíthatunk csodára, benzines fronton a belépő valószínűleg a BMW négyhengeres kétliteres turbós erőforrása lesz, nem kevesebb, mint 245 lóerővel gazdálkodik. Megtalálható lesz a jól ismert háromliteres sorhatos is, valamint ahogyan a nagytestvér esetében, ebből a verzióból is számíthatunk M-es kivitelre, mely bizonyára szintén az M4 alkotóelemeit használja majd. Dízelekről nincs hír, de nagy valószínűséggel az erősebb gázolajos erőforrások közül is bekerül majd valamelyik az autóba.

1230_4_grancoupe_1

Arról, hogy a hivatalos leleplezés mikor történik meg, egyelőre nincs pontos információ, de nagy rá az esély, hogy a jövő márciusban esedékes Genfi Autószalonon lesz a jármű bemutatója. Így pedig a 3-as sorozat után a 4-es család is háromtagúra nő, lefedve a prémium-középkategória minden lehetséges szegmensét. Mi is örömmel fogjuk üdvözölni az új jövevényt.

Forrás: AutóPult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés