Connect with us

technokrata

Tomboló hurrikán – 610 lóerővel rombol a Lamborghini Huracan

Garázs

Tomboló hurrikán – 610 lóerővel rombol a Lamborghini Huracan

Hivatalosan is leleplezték a legnépszerűbb Lamborghini a Gallardo utódját.

A Lamborghini Gallardo néhány héttel ezelőtt búcsúzott el tőlünk, de sokat utódjára sem kellett várni. A legsikeresebb Lamborghini produkcióját persze nem lesz könnyű utánozni, azonban bizonyos, hogy a Huracan néven érkező újdonság kellemes fogadtatásra számíthat, hiszen mind külsejét mind technikáját illetően ütős sportautóra számíthatunk.

1220_huracan_01_01

A gyári fotókon szereplő modellt eleinte még Cabrera néven emlegette a sajtó, de nemrégiben az olaszok felfedték az igazi elnevezést, azaz az újdonság Lamborghini Huracan LP 610-4-ként válhat igazán ismertté.

A lényeg persze a teljesítmény és az élmény, ami ezúttal is kifogástalannak tűnik: a motorháztető alatt a már jól ismert, 5,2 literes V10-es erőforrás állítja elő a meghajtáshoz nélkülözhetetlen 610 lóerős csúcsteljesítményt és az 560 Nm-es maximális nyomatékot. Előbbihez 8250 1/percig kell forgatni a tízhengeres erőforrást, míg utóbbi már 6500-tól rendelkezésre áll.

 

1220_huracan_01_03

A felvonultatott teljesítményhez 1422 kg-os tömeg társul, így nem meglepő, hogy a 0-100 igencsak hamar, 3,2 szekundum alatt megvan az új olasz harcosnak, míg a 200 km/h eléréséhez 9,9 másodpercre van szüksége.

Az Euro 6-os normáknak megfelelő motor takarékosan hajtva akár 12,5 literrel is megelégszik 100 km-en. Ahogy az elődben, úgy a Huracanban is összkerékhajtás dolgozik, méghozzá egy duplakuplungos automataváltón keresztül áramlik tovább a nyomatékfolyam, a száguldásnak pedig a karbon-kerámia fékrendszer vethet véget.

1220_huracan_01_04

A kormányon kapcsolóval válogathat a sofőr a vezetési módok között: a Strada, a Sport és a Corsa egyre keményebb beállításokat takar. Az utaskabinban a kor divatjának megfelelően 12,3 hüvelykes, vetített kijelző helyettesíti az óracsoportot – a sebesség és a fordulatszámmérő kijelzésén túl a multimédiás rendszer és a fedélzeti számítógép adatait is képes megjeleníteni.

Az árazásról eddig még nem volt szó, de a hivatalos bemutató alkalmával a Genfi Autószalonon remélhetőleg minden fontos információra fény derül.

Forrás: AutóPultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin