Connect with us

Hirdetés

technokrata

Négyajtós Mercedes-kupé is készül Kecskeméten

Garázs

Négyajtós Mercedes-kupé is készül Kecskeméten

Megindult a termelés a Mercedes-Benz új kecskeméti gyárában csütörtökön.

Csütörtökön felavatták a Mercedes-Benz kecskeméti üzemét, ahol kezdetben az új B-osztály készül. Dieter Zetsche bejelentette, hogy a kompakt új generációja iránt mutatkozó érdeklődés miatt a gyár dolgozóinak létszámát 3000 főre növelik. A Daimler AG igazgatóságának elnöke hangsúlyozta: a tervek szerint 100-120 ezer gépkocsit gyártó kecskeméti üzem a rastatti gyárral együtt most már elegendő kapacitással rendelkezik arra, hogy ki tudják elégíteni a részben új vevői igényeket a prémium-kompakt kategóriában is. Az új B-osztályra több mint százezer rendelés érkezett eddig.

A Daimler AG első embere beszámolt arról is, hogy a Mercedes minden idők legjobb első negyedévére számít. Dieter Zetsche utalt arra, hogy a Mercedes offenzívába kezd, ami azt jelenti, hogy 2015-ig tíz új modellel bővítik a kínálatot.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az év második felében Kecskeméten egy négyajtós kupé gyártásának előkészületeit is megkezdik, melyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat. Konkrétumot nem mondtak a modellről, amelynek padlólemeze az A- és B-osztály alá kerülő MFA platform lesz, elnevezésként a CLA és CLC került szóba.

A csütörtök délelőtti gyárlátogatáson bemutatták a teljes gyártósort. Az ismertetőn elhangzott: 4 óra 20 perc alatt készül el egy személygépkocsi, amelyet 130 “állomáson” szerelnek össze. A karosszéria-üzemben 640 robot dolgozik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés