Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most kell lecserélni a téli gumikat

Garázs

Most kell lecserélni a téli gumikat

Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt pedig az autók nyári felkészítésének ideje.

Gyakran ismételt információ, hogy hét fokos napi átlaghőmérséklet mellett már nincs szükség a téli gumikra, így a meleg napok beköszöntével eljött a csere ideje. A téli abroncsok lágyabbak, mint a nyáriak, könnyebben túlmelegszenek, így kevésbé tapadnak a meleg aszfalton, valamint jobban is kopnak.

Emellett a télen hasznos, sűrűbb abroncsmintázat miatt sokkal kisebb a tapadófelületük, mint a nyári gumiknak. Egy gumiabroncs átlagosan 40-60 ezer kilométer futás alatt használódik el teljesen, ezért a nyári gumik felszerelése előtt érdemes megvizsgálni a mintázat profilmélységét, és 3 mm alatt már inkább új abroncs vásárlása javasolt a régi, kopott gumi felhelyezése helyett.

A tavasszal hagyományos gumicserén túl arra már kevesebben gondolnak, hogy a téli közlekedés nagymértékben igénybe veszi az autók egyéb részeit is, hiszen a havas utakra szórt só és homok kárt tehet a gépkocsiban, roncsolhatja az alkatrészeket és a fényezést. A flottakezelő szerint érdemes elvégeznünk vagy elvégeztetnünk egy kisebb tavaszi karbantartást a gépjárműveken, amivel hosszú távon nem várt bosszúságoktól kímélhetjük meg magukat.

Mivel télen nincs (annyiszor) szükség a légkondicionáló berendezésre, a tavaszi használat előtt nézessük át szakemberrel, ha szükséges, cseréltessük ki a szűrőjét.  Számos hűtőrendszerrel kapcsolatos probléma a hűtő körüli, rossz szellőzésből adódik. Így rendkívül fontos, hogy a nyári szezon előtt megszabaduljunk a levelektől és más szennyeződésektől, melyek felgyűlhettek a hűtőbordák között vagy a klíma kondenzátorában.

Fontos a hűtősapka ellenőrzése is, ugyanis a belső gumitömítés berepedezhet, deformálódhat, károsodhat és idővel a sapka fémrugója is gyengülhet. Hasznos a futóművek átvizsgáltatása és beállíttatása, valamint az első és a hátsó ablaktörlők cseréje is, ha a rajtuk levő gumi állapota indokolja. A tavaszi nagytakarítás jelentősen megnövelheti az autó alvázának és karosszériájának élettartamát is, így érdemes nagynyomású mosóberendezéssel eltávolíttatni a sós szennyeződést az autó aljáról, a kerékjáratokból, a felniről és a motortérből egyaránt.
 
“A tavasz beköszöntével a kátyúk is megjelentek az utakon. Ezekre – a gépjármű épségének megőrzése érdekében – érdemes odafigyelni az autósoknak. Ha mégis megtörténik a baj, akkor nem árt tisztában lenni a teendőkkel. Először is meg kell vizsgálni, hogy volt-e kihelyezve kátyúra figyelmeztető jelzés az útszakaszon. Ha nem találunk ilyet, akkor a legbiztosabb megoldás, ha rendőrt hívunk és a rendőrségi jegyzőkönyv birtokában benyújtjuk kárigényünket az illetékes közútkezelő szervhez, illetve a magánút tulajdonosához. Amennyiben találunk figyelmeztető táblát, akkor sajnos nem élhetünk kárigénnyel. Érdemes tehát odafigyelni és óvatosan vezetni a kátyús utakon” – mondta Horányi István, hazánk vezető gépjármű- és flottakezelő vállalata, a LeasePlan Hungária Zrt. operációs igazgatója.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés