Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem férnek el az autók a kínai utakon

Garázs

Nem férnek el az autók a kínai utakon

Az első félévben újabb tízmillióval nőtt a forgalomba helyezett gépjárművek száma Kínában.

Június végén összesen mintegy 217 millió gépjárművet tartottak nyilván Kínában. Ebből 98,46 millió az autók és 102 millió a motorbiciklik száma, a fennmaradó rész tehergépjármű és traktor. A tavaly év végéhez képest 10,05 milliós a növekedésen belül az új személyautók száma az első félévben 7,6 millióval nőtt. Ezer lakosra Kínában jelenleg 73,5 autó jut, Magyarországon csaknem 300.

Az országban tizenegy városban regisztráltak egymilliónál több autót, így többek közt Pekingben, Sanghajban, Csengduban és Tiencsinben. A legtöbb autót a fővárosban regisztrálták, számuk itt a 4,64 milliót is meghaladja.

Az infrastruktúra ugyanakkor nem bizonyult elégségesnek a megnövekedett forgalom kiszolgálására, több városban így most forgalomcsökkentő intézkedések bevezetésére kényszerült a vezetés. Peking jelentősen megemelte a parkolási díjakat és évi 240 ezerre korlátozta a kiadható rendszámok keretét. A főváros példáját követi a dél-nyugati Kujcsou tartomány fővárosa, Kujjang is, ahol szintén az új autók számának korlátozását alkalmazzák. A közeljövőben sok más város is beállhat a sorba.

A forgalmi dugókon túl elsősorban a környezeti károk okoznak aggodalmat: a környezetvédelmi minisztérium adatai szerint az autók károsanyag-kibocsátása az első számú oka a városok levegőszennyezettségének.

via mti



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés