Connect with us

Hirdetés

technokrata

Newey nem nézi meg a Senna-filmet

Garázs

Newey nem nézi meg a Senna-filmet

Az 1994-es Williams tervezőjének fizikai állapotán is nyomot hagyott a brazil halála.

Terjedelmes riportot közölt a Guardian Adrian Newey-vel. A Red Bull főmérnöke tervezte 17 éve azt a Williamst, melyben Ayrton Senna az életét vesztette.

“A legmélyebb igazság az, hogy soha senki nem fogja tudni a baleset pontos okát. Kétségtelen, hogy a kormányoszlop eltört, a kérdés az, hogy a baleset miatt, vagy éppen ez okozta a balesetet? Minden adat azt támasztja alá, hogy a kocsi nem emiatt hagyta el a pályát” – mondta a San Marinó-i balesetről a brit.

“Ha megnézzük a felvételeket – különösen ami a Sennát üldöző Michael Schumacher kocsijából készült – láthatjuk, hogy túlkormányzott volt a kocsi, ami kormányoszlop-hibánál nem jellemző. Ennek felel meg, hogy Ayrton elvett a gázból, majd fél másodperc múlva keményen a fékre lépett” – folytatta a mérnök. “Valószínűleg a jobb hátsó kerék felszedett valamilyen törmeléket, ezért tört ki az autó vége. Ha egyetlen, legvalószínűbb okot kellene megneveznem, ez lenne az.”

“Amennyi hajam még volt, kihullott a következő hetekben. Szóval fizikailag is megváltoztam. A csapatból többen is megkérdeztük magunktól: akarunk-e még a Forma-1-ben maradni, ahol az emberek meghalhatnak valamiben, amit mi hoztunk létre?” – emlékezett Newey, aki a brazil pilótáról nemrég készült dokumentumfilmet nem tudná megnézni: “Nem láttam. Nem lenne könnyű végignézni.”

A három istállónak is világbajnok kocsit tervező Newey reagált Lewis Hamilton kritikáira is, melyekkel a Red Bull első szárnyát illette néhány hete: “Az ilyen bírálatok egészen biztosan a csapattól érkeznek. Egy versenyző nem lesz egyik napról a másikra első szárny-szakértő.”



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés