Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indulhat a gigantikus győri Audi-beruházás

Garázs

Indulhat a gigantikus győri Audi-beruházás

Egy környezetvédő szervezet tiltakozása miatt eddig nem lehetett tudni, mi lesz.

Most kiderült: környezetvédelmi szempontból nincs akadály. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség elbírálta a debreceni civil szervezet fellebbezését és helyben hagyta a környezethasználati engedély kiadásáról szóló első fokú határozatot. A főfelügyelőség döntése azt jelenti, hogy az Audi engedélye másodfokon jogerőre emelkedett. E nélkül nem lehetett volna az építési engedélyezési eljárást folytatni.

A beruházással kapcsolatban a közelmúltban derült ki, hogy 11,2 milliárd állami forintra számíthat a német óriásvállalat, ez a teljes, 900 millió eurós költségvetés 5,2 százaléka, s becslések szerint három év alatt térül majd meg. A támogatás több mint a duplája, mint amennyit az Opel szentgotthárdi fejlesztése kap, ugyanakkor jóval kevesebb, mint amit annak idején a Hankook gumigyárnak adtak. Kalkulációk szerint ezzel az összeggel munkahelyenként hatmillió forintot vállal az állam.

Az Audi a 2006-ban vásárolt telkeken már elkezdte a talajmunkákat, s a mostani terület mellett megvásárolt új földeken még az idén szeretnék elindítani az építkezést. A beruházást követően 1800 új szakember találhat magának állást az Audinál.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés