Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Q3, a legújabb tucatarcú Audi

Garázs

Itt a Q3, a legújabb tucatarcú Audi

Megérkezett az Audi legújabb modellje, a Q5-re erősen hasonlító Q3.

Kínában, a Sanghaji Autószalonon mutatja be legújabb modelljét az Audi. A Q3-mal nem hazudtolta meg magát az ingolstadti márka, a BMW X1 konkurensének szánt szabadidő-autót alig lehet megkülönböztetni a Q5-től.

Ugyanarra a padlólemezre épül a Q3, mint konszernen belül a Volkswagen Tiguan: hossza 4,39, szélessége 1,83, magassága 1,6 méter. Vagyis a Q5-nél 240 milliméterrel rövidebb, 50 milliméterrel keskenyebb és 53 milliméterrel alacsonyabb, a szögletesebb front résztől és a LED-keretes fényszóróktól eltekintve azonban nem sokban különbözik tőle.

Az ötszemélyes SUV csomagtartója 460 literes, a raktér 1365 literig bővíthető. Három darab kétliteres, ebből kétféle turbós benzines (170 és 211 LE) és egy dízelmotorral (177 LE) indul a forgalmazás, a 140 lóerős 2.0 TDI később csatlakozik a kínálathoz. Utóbbi első-, az összes többi modell összkerékhajtással készül.

Hatfokozatú kézi váltóval érkezik a gyengébb benzines és dízelmotor, az erősebbek hétfokozatú S tronicot kapnak. Júniusban indul a forgalmazás, a németországi alapár nyolcmillió forintnyi lesz.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés