Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ijesztő baleset, furcsa kanyar – F1 Sanghajban

Garázs

Ijesztő baleset, furcsa kanyar – F1 Sanghajban

Barrichello, Alonso, Schumacher, Hamilton, Vettel és Button is csak egyszer nyert Kínában.

A Kínai Nagydíj hétéves történetében még egyetlen pilóta sem tudott duplázni: Barrichello, Alonso, M. Schumacher, Räikkönen, Hamilton, Vettel és Button nyert itt sorrendben. A jelenlegi mezőnyből Button és Alonso is háromszor állt dobogóra Sanghajban, ők szerezték a legtöbb pontot is (49, 48).

Konstruktőrök tekintetében a Ferrari vezet, három sikerrel (2004 Barrichello, 2006 Schumacher, 2007 Räikkönen).

Alonso viszont nagy gondban lehet, ha Ferrariján ezen a hétvégén is elromlik a hátsó szárny: Sanghajban a célegyenesen kívül van egy még hosszabb, 1175 méteres kanyarmentes szakasz.

A rajt után rögtön egy különös, kakaóscsiga-szerű kanyarba esnek be a pilóták, később egy brutális visszafordító jön, ahol egészen 80 km/óráig le kell lassítani, majd egy technikás rész után az a bizonyos hátsó egyenes következik (KERS be, szárnyat lesunyni!), amely egy hajtűkanyarba (73 km/h), végül a célegyenesre fordító balosba torkollik.

Vettel ugyanezt szakszerűbben is előadta:

Péntekre és szombatra esőt jeleznek elő, ám a futam napján várhatóan csak simán felhős lesz az égbolt. A Kínai GP történetében azonban száraz időben is volt már igen furcsa baleset, melyet Sebastien Buemi szenvedett el.

A hétvége menetrendjét itt találja.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés