Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyönyörű Jaguart épített a Bertone

Garázs

Gyönyörű Jaguart épített a Bertone

B99 néven debütál Genfben a Jaguar új tanulmánya. A Bertone készítette a szedánt.

Régóta tervezgeti a Jaguar, hogy a nem túl sikeres X-Type utódjának szánt belépőmodellt készít. Évekig csak az elképzelések repkedtek, Genfben viszont végre valami konkrétumot is mutat a gyártó: a B99 tanulmányt.

Szakértőket akart megbízni a Jaguar a koncepció elkészítésével, így kaphatott megbízást az autó megtervezésére az olasz Bertone. A végeredmény gyönyörűen ötvözi az angol és olasz iskola elemeit, a tanulmány lenyűgözősége mégis a retrós megjelenésben rejlik.

Ahelyett, hogy a trendeknek megfelelően kupészerű autót készített volna a Bertone, kitartott a klasszikus szedánforma mellett. Ellentétes irányba nyíló ajtókkal bolondították meg az összképet, az elsők kétszer akkorák, mint a hátsók.

4,5 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,35 méter magas az egyelőre csak számítógépes grafikákon látható újdonság. Hajtáslánca hibrid, de ez mellékes: a B99 névvel saját 99 éves története előtt tisztelgő Jaguar valószínűleg csak a közönség fogadtatásra kíváncsi. Meg lennénk lepve, ha ez nem lenne elsöprően pozitív.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés