Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemzeti zászlóval támad a 2011-es Ferrari

Garázs

Nemzeti zászlóval támad a 2011-es Ferrari

Nézze meg Alonso és Massa idei F1-es gépét!

Maranellóban bemutatkozott a Ferrari idei F1-es autója, melynek a másfél évszázados olasz egység előtt tisztelegve az F150 típusnevet adták.

“A Ferrari az olasz nagyszerűség, tehetség és kreativitás kifejeződése” – indokolta a névválasztást Montezemolo elnök további hazafias gondolatok kíséretében.

Ezzel együtt a 2011-es gépet a megszokott spanyol-brazil pilótapáros, Fernando Alonso és Felipe Massa tereli majd a futamokon.

Az új gép motorja 2,4 literes, 95 kilós, nyolc hengerrel, 32 szeleppel. A legfőbb fejlesztést ugyanakkor aerodinamikai téren végezték: az F-csatornának és a duplafenekű diffúzornak vége, a hátsó szárny viszont állítható lesz. Ezen kívül a KERS (kinetikus energia-visszanyerő rendszer) visszatérése jelent alapvető változást.

A Ferrari legutóbb 2008-ban nyert konstruktőri vébét, egyéniben pedig egy évvel korábban, Kimi Räikönennel ért fel a csúcsra. Éppen ezért az idei célkitűzés felettébb egyszerű: vébét nyerni egyéniben és csapatban is.

Tavaly Alonso idénynyitós győzelme után jelentős hullámvölgy következett, így ezúttal a szezon elejétől végig versenyképes szereplésre törnek az olaszok.

Az új járgány leleplezését élőben közvetítette a http://www.ferrarif150.com/ oldal, ahol számtalan információ megtalálható a kocsiról.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés