Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szuperolcsón jön az első orosz hibrid

Garázs

Szuperolcsón jön az első orosz hibrid

Háromféle karosszériával és 1100 kilométeresre ígért hatótávval 2012-ben kezdik gyártani.

Oroszország is belépett a saját hibriddel rendelkező országok klubjába, a projektről Mihail Prohorov milliárdos rántotta le a leplet Moszkvában.

A teherkocsikat készítő Yarovit Motors és az Onexim Group együttműködésének eredménye a Yo névre keresztelt tanulmány. Az Onexim Group, melynek elnöke az orosz üzletember, biztosítja az anyagi hátteret közel 200 millió dollárral, a sorozatgyártás pedig a Yarovit Motors üzemeiben történik majd.

Nagy újdonságra nem kell számítani, a Yo is hozza az általános hibridképletet: belsőégésű motor dolgozik együtt egy 20 lóerős elektromotorral. Ennek köszönhetően igen kedvező fogyasztási értékeket produkál a műanyag karosszériás, 700 kilós autó, 100 kilométeren beéri 3,5 literrel. Végsebessége 130 km/h, hatótávolsága 1100 (!) km.

2012-től évi 10 ezer darabot gyártanának az orosz hibridből, amelynek ára egyelőre nem nyilvános, bár egyes találgatások 10 ezer dollárra (2 millió forint) becsülik. A Yo célja egy gazdaságosan üzemeltethető és a környezetet kevésbé terhelő alternatíva biztosítása, mely kedvező árával ideális választás lehet egy átlagos orosz család számára.

A tervek között három különböző kivitel szerepel, úgy mint crossover kupé, kompakt és furgon.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés