Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszatér a kicsik rémálma

Garázs

Visszatér a kicsik rémálma

Hivatalos a Forma-1 2011-es szabályzata. A gyengébbeket újra fenyegeti a 107%-os előírás.

A Nemzetközi Automobil-szövetség nyilvánosságra hozta az F1 2011-es Technikai és Sportszabályzatát, amiből a már említetteken túl pár érdekesség még kiolvasható. Például, hogy az FIA szerelői fájrontot hirdetett az edzésnapok előtti éjszakára, azaz pl. a Magyar Nagydíjon csütörtök éjjel és péntek reggel 6 óra között nem nyúlhatnak az autókhoz. Lesz kapkodás, nyugodt, édes álom nem feltétlen.

Visszatér a 107 százalékos szabály (aki a Q1-ben a legjobb idejéhez viszonyítva nem fér ebbe bele, nem indulhat a versenyen), szóval csipkedhetik magukat az idén nem egyszer messze lemaradó kiscsapatok. A sportfelügyelők különleges esetekben persze tehetnek kivételt – nyitva a kiskapu, nahát.

A versenyirányítás ezenkívül keményebben és az eddigieknél több okra hivatkozva büntethet (mondjuk idővel és akármennyivel). Korlátozták (3,5 méterben) a boxutcának a pályához közelebb eső felét, hogy a srácok ne ott meccseljenek (a sok népek biztonságát veszélyeztetve). Szombaton, kiemelten az időmérőtől fogva mindenkinek a pénteki legjobbjához mérten 145 százalékon belül kell teljesítenie a le- és felvezető köreit, hogy senkit ne akadályozzon csigalassúságával.

Átkanyarították a szabályzatba a Nemzetközi Sportkódex idevágó passzusát, benne a “védekezés közben max. egy alkalommal lehet irányt váltani” kitétellel. Technikailag az F-csatorna és a dupla diffúzor mehet a kukába. Ismét használható a KERS, nem tiltott a mozgatható hátsó szárny.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés