Connect with us

Hirdetés

technokrata

Viszik az Audit, mint a cukrot

Garázs

Viszik az Audit, mint a cukrot

Novemberrel az Audi már túl is szárnyalta 2008-as értékesítési rekordját.

Az AUDI AG már az idei év első 11 hónapja alatt megdöntötte 2008-as értékesítési rekordját, januártól novemberig ugyanis a négykarikás márka világszerte összesen mintegy 1 003 900 autóját szállította ki vásárlóinak. E volumennel már most túlszárnyalta a vállalat történetének értékesítési szempontból eddigi legsikeresebb évét (2008: 1 003 469), a gazdasági válság következtében gyengébb 2009-es esztendő azonos időszakához képest pedig 15,3 százalékos növekedést produkált. Mindehhez nagyban hozzájárult az Audi értékesítésének Kínában elért jelentős bővülése, akárcsak a márka az Amerikai Egyesült Államok piacán tapasztalható egyre növekvő népszerűsége, de modelljei után Németországban is mind nagyobb a kereslet.

“A német piacról érkező megrendeléseink folyamatos növekedést mutatnak, mindenekelőtt a flottavásárlók fontos köréből. Ugyanakkor az új Audi A1 privát vásárlóink között örvend nagy népszerűségnek” – emelte ki Peter Schwarzenbauer, az AUDI AG igazgatótanácsának értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja. “A Kínában az elmúlt hónapok során mutatkozó lendületes növekedés ellenére a legnagyobb piacunk címéért folyó idei fej-fej melletti küzdelmet úgy tűnik, ismét Németország nyeri.”

Kínában a vállalat első ízben lépte át a 200 ezres határt. Európában a négykarikás gyártó az év első 11 hónapja során megerősítette piacvezető prémiummárka pozícióját. Nyugat-Európában január és november között 3, Kelet-Európában 15,1 százalékot nőtt. Magyarországon november végéig 1.308 Audi kiszállítására került sor, ami 13,6 százalékos növekedést jelent az elmúlt esztendő ugyanezen időszakához képest.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés