Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felbőg a Lamborghini 700 lóerős motorja

Garázs

Felbőg a Lamborghini 700 lóerős motorja

Szerény 6,5 literes, V12-es blokkot épített a Lamborghini 700 lóerővel.

Jól beszélt az informátor, aki nemrég világgá kürtölte, hogy 700 lóerős lesz a Lamborghini legújabb modellje. Korábban Jotaként emlegették a Murciélago-utódot, most az Aventador elnevezés tűnik legvalószínűbbnek, az olaszok legalábbis levédették az amerikai szabadalmi hivatalban.

Közben nyilvánosságra hozták a hivatalos adatokat az L539 kódjel alatt fejlesztett, 6,5 literes, normál feltöltésű V12-es motorról, amelynek 700 lóerős csúcsteljesítményére 8250-es fordulatszámnál lehet számítani. Jóval korábban érkezik a csúcsnyomaték, a 690 Nm-es maximumhoz 5500-as fordulatszám társul.

Klasszikus, 60 fokos hengerszögű motorról van szó, 665 milliméter magas, 848 milliméter széles és 784 milliméter hosszú, a kompakt méretekhez 234 kilogrammos súly tartozik. Hétfokozatú, szimplakuplungos váltót is fejlesztettek hozzá, a hagyományos duplakuplungos egységeknél csaknem ötven százalékkal gyorsabb.

A Lamborghini nem két kuplungban, hanem két váltórúdban gondolkodott, a koncepció a duplakuplungos egységekhez hasonló: miközben az első rúd kikerül sebességből, a második már kapcsolja is a következő fokozatot. Alig hetven kiló az új váltó, Strada, Sport és Corsa üzemmódba kapcsolható, az utolsó versenypályára ajánlott.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés