Connect with us

technokrata

Hazai pályán jobbak a német autók

Garázs

Hazai pályán jobbak a német autók

Németországban a német autók megbízhatóbbak. Azért Japán sem rossz.

Sokaknál kiverte a biztosítékot a Consumer Reports felmérése, mely szerint megbízhatóság szempontjából nagyon rosszul teljesítenek a német prémiummárkák. Amerikában lehet, hogy a lista végén kullognak, hazai pályán viszont ők alázzák a konkurenciát.

Németországban a GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) ötmillió, összesen 215 fajta autó adatait vizsgálta meg és állított össze kategóriánkénti listát. Abszolút győztes, a száz autóra jutó legkevesebb hibával (1,5) a Mercedes SL lett.

A kisautóknál a Fiat 500 nyert, megelőzve a Toyota Yarist és a Mazda2-t. Kompaktból a Toyota Prius a legjobb a Peugeot 308 és a Toyota Auris előtt. Német autóból a Golf áll legjobban, a hetedik helyen (5. generáció), utóbbi modell 4. generációja ugyanakkor az utolsó lett.

A középkategóriában a Lexus IS-é az első hely, mögötte a Honda Accord és a Jaguar X-Type végzett. Németek uralják a felső kategóriát, a BMW 6-os a Volkswagen Phaetont és a 7-es sorozatot megelőzve nyerte a kategóriát. Sportautóból az abszolút győztes Mercedes SL-nél nincs jobb, szorosan mögötte az Audi A5 és a Ford Focus kabrió következik.

Az SUV-k között a Volkswagen Tiguan a király, megelőzve a Porsche Cayenne-t. Seat Altea, Skoda Roomster és Seat Alhambra sorrend alakult ki az egyterűek között.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin