Connect with us

Hirdetés

technokrata

Massa parancsba kapta Alonso támogatását

Garázs

Massa parancsba kapta Alonso támogatását

Szegény kis brazilnak megjött az ukáz a Ferraritól.

Már amikor a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót leigazolta a Ferrari, Felipe Massa tudhatta: neki ismét csak másodhegedűs-szerep jut. Mondjuk alakulhatott volna másképp a dolog, ha például a spanyol hibázgat, kiesik, lemarad, miközben a brazillal fut a szekér… De persze nem így lett, Alonso ehhez túl jó. Massa meg nem a régi hungaroringi balesete óta.

Négy futammal a vége előtt Alonso a második (hátránya 11 pont a Red Bull-pilóta Webber mögött), Massának bezzeg már csak matematikailag van sansza az egyéni világbajnoki címre. Konstruktőrileg a Ferrari 64 egységnyi távolságból irigykedik a Red Bullra, míg a McLaren 40-re van – négyszer 43 pont még elérhető, szóval a gyártói trófea szempontjból sem mindegy, hogyan dolgozik együtt a csapat.

Semmi cicó: Massának (b) segítenie kell Alonsót, ez parancs

És a Ferrari mindkét elsőséget akarja. Luca di Montezemolo le is nyilatkozta a Gazzettának, hogy a következőket várják el Massától: segítse Alonsót, s vegyen el annyi pontot a riválisoktól, amennyit csak lehet. A maranellói elnök érdekesen is fogalmazott: “Aki a Ferrarinál van, nem versenyezhet csakis önmagáért. Ha mégis így tesz, szembekerül a csapattal.”

Ami biztos, még egy olyan incidenst nem engedhet meg magának a Ferrari, mint amikor a Német Nagydíjon tiltott utasítással kellett Massát rávenniük arra, hogy engedje maga elé Alonsót. “1997 óta majdnem minden évben nyerünk, de legalábbis az utolsó pillanatig harcolunk a győzelemért. Idén is a legmagasabb szinten vagyunk, s a végsőkig küzdeni fogunk a világbajnoki címekért” – mondta az elnök.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés