Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyilkos szupersportkocsi a Jaguartól

Garázs

Gyilkos szupersportkocsi a Jaguartól

Párizsban debütált a Bugatti-verő Jaguar C-X75 tanulmány.

Alternatív szupersportkocsi-tanulmánnyal állt elő a Jaguar a Párizsi Autószalonon, a C-X75 bizonyos értelemben a Bugatti Veyront is megszorongatja. 15,7 másodperc alatt gyorsul fel 300-as tempóra, mely a Veyronénál több mint egy másodperccel jobb adat.

Végsebességben (330 km/óra) jócskán elmarad a referenciapontnak számító Veyrontól az új Jaguar, ellenben hajtáslánca is különleges: négy darab, egyenként 195 lóerős villanymotor mozgatja, amennyiben pedig a lítium-ion akkumulátorok lemerülnek, két kis turbinamotor segít be a hajtásba.

Utóbbiak egészen egyediek, autóiparban még nem használták őket, akár 80 ezres percenkénti fordulatszámra is képesek. Százra 3,4, 160-ra 5,5 másodperc alatt gyorsul az egyszerre klasszikus és modern formavilágú tanulmány, amely tisztán elektromos üzemmódban 110 kilométert képes megtenni.

Amint a bármiféle alternatív üzemanyaggal működő turbinamotorok is beszállnak, 900 kilométerre nő a hatótávolság. 4,6 méter hosszú és 1350 kilós a szuperautó, mely az első a Jaguartól az XJ220 eltűnése óta.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés