Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vettel: Én leszek a világbajnok

Garázs

Vettel: Én leszek a világbajnok

Öten esélyesek még az F1-címre, Vettel a sor végéről előrefutna.

Öt futam van még hátra a 2010-es F1-es világbajnokságból, a hajrában egy kis dél-amerikai kitérőt leszámítva Ázsiában turnézik a száguldó cirkusz. Legközelebb hétvégén, Szingapúrban. Matematikailag még többen is nyerhetnek, reális esélye azonban “csak” öt pilótának van (három csapat képviseletében, amelyek közül a konstruktőri trófeáért igazából a Red Bull és a McLaren vív, bár talán még a Ferrarit sem illik leírni).

Az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Webber 187 pont
2. Hamilton 182
3. Alonso 166
4. Button 165
5. Vettel 163

A konstruktőri vb állása (élcsoport):

1. Red Bull 350 pont
2. McLaren 347
3. Ferrari 290

Az ötökből tehát Sebastian Vettel helyzete a legnehezebb, de az idény előtt egyértelműen favoritként kikiáltott német töretlen önbizalommal állítja: igenis ő lesz a világbajnok. A Red Bull mindössze 23 éves klasszisa utoljára a 19 futamból álló szezon kilencedik versenyén, az Európa Nagydíjon, Valenciában pezsgőzhetett a pódium legfelső fokán, de előtte is csupán Malajziában nem talált legyőzőre, miközben az éllovas kollégát, az ausztrál Mark Webbert négyszer intették le elsőként a kockással. Vettel három alkalommal nullázott, Webber csak egyszer.

“Az aktuális pontrendszerben könnyen behozható a hátrányom” – nyilatkozta Vettel a Bildnek. “Nyugodt kell, hogy maradjak, dolgozni és hinni a sikerben. Meg tudom nyerni a világbajnokságot. Mindegy is, hogy 24, 25 vagy 30 pont a különbség.” Amúgy 24, ergo szélsőséges körülmények közepette az is megtörténhet, hogy már a szingapúri meccset követően átveszi a vezetést… Erre nem feltétlen éri meg fogadni, bezzeg a futamgyőzelemre például a Ladbrokes szerint Vettel a legesélyesebb.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés