Connect with us

Hirdetés

technokrata

Talmácsi dobogón

Garázs

Talmácsi dobogón

Az aragón futam után Talma idén először pezsgőzhetett.

A japán Tomizava két héttel ezelőtti, misanói halálos balesete után az Aragón Nagydíjjal, egy sokadik spanyolországi futammal folytatódott a gyorsasági-motoros világbajnokság. A 125-ös géposztályban Espargaro (Derbi) diadalmaskodott nagy csatában verve Terolt (Aprilia), miközben Marquez (Derbi) bukott, pont nélkül maradt, így összetettben Terol állt az élre. Mindhárman spanyolok. A magyar Sebestyén Péter (Aprilia) kiesett.

Az 125-ös vb állása (élcsoport):

1. Terol 208 pont
2. Espargaro 202
3. Marquez 197

Simon, Iannone és Talmácsi (b-j)

A Moto2-es kategóriában a hetedik kockából startoló Talmácsi Gábor első dobogós helyezését szerezte: a Speed Up egykori nyolcadliteres világbajnoka remek teljesítményt nyújtva harmadik lett. Győzött csapattársa, az olasz Iannone, másodikként a spanyol Simon (Suter) zárt. A pontversenyben komoly fölénnyel vezető spanyol Elias (Moriwaki) ezúttal “csak” negyedik lett. Talma összetettben feljött a hatodik helyre.

A Moto2-es vb állása (élcsoport):

1. Elias 224 pont
2. Simon 148
3. Iannone 144
… 6. Talmácsi 95

Stoner első 2010-es győzelmét ünnepelhette

A királykategóriában az ausztrál Stoner győzött Ducatival, mögötte a spanyol Pedrosa (Honda) és Hayden (USA, Ducati) következett. Az olasz Valentino Rossi (Yamaha) hatodik lett. Csapattársának, a most negyedik spanyol Lorenzónak valamelyest csökkent a fórja Pedrosával szemben. Stoner idei első sikere, Hayden első dobogója. Az olasz Dovizioso (Honda) kiesett, s visszaesett abszolút ötödiknek (Stoner és Rossi is lehagyta).

A MotoGP állása (élcsoport):

1. Lorenzo 284 pont
2. Pedrosa 228
3. Stoner 155

A 18 futamos szezon soros, 14. versenyét, a Japán Nagydíjat Motegiben rendezik október első hétvégéjén.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés