Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elbántak a magyarokkal

Garázs

Elbántak a magyarokkal

Michelisz és Wéber is túl gyors volt Oscherslebenben…

Brnóból szeretettel tízhelyes rajtbüntetést vitt magával Oscherslebenbe a WTCC magyarja, Michelisz Norbert (Zengő Dension Team, Seat Leon TDI), erre eddigi legjobbjaként egy ötödik időt villantott a kvalifikáción. A legjobb seatos volt Mullert és Tarquinit, rutinos világbajnokokat verve… Így hát az első futamon a 15. kockából startolt, s taktikus versenyzéssel a 4 pontot érő 8. helyen zárt. Nyert Menu (Chevrolet).

Ez a kiváló eredmény persze pole-t is jelentett a második meccsre, Norbi autójában viszont meghibásodott egy szenzor, s az sem volt biztos, hogy el tud rajtolni. Sikerült, “csak” a verseny nem… Annyira nem, hogy még egy árva pontra sem volt jó, mert rendre kitették, s végül a 11. helyen szomorkodott be a célba. Nyert Priaulx (BMW).

Öröm az ürömben, hogy ezzel együtt visszavette a vezetést a Rookie-kupában, sőt abszolútban is fogott egy helyet. Az élen Yvan Muller fórja 11 pont Priaulx előtt, a címvédő Tarquini visszacsúszott harmadiknak. Folytatás két hét múlva Valenciában.

WTCC, az egyéni vb állása (élcsoport):

1. Muller (francia, Chevrolet Cruze) 229 pont
2. Priaulx (brit, BMW 320 si) 218
3. Tarquini (olasz, Seat Leon TDI) 196
… 10. Michelisz (magyar, Seat Leon TDI) 46

A konstruktőri vb állása:

1. Chevrolet 508
2. BMW 453
3. Seat 447

Az újoncok versenyében:

1. Michelisz 115
2. Barth (svájci, Seat Leon TDI) 115
3. Nykjaer (dán, Seat Leon TDI) 93

A Seat Leon EuroCup oscherslebeni első futamát a pole-ból startoló Wéber Gábor nyerte (Rossi előtt). A másodikon kirakták, nullázott, de legfőbb riválisa sem szerzett pontot, így a valenciai szezonzáróra azonos pontszámmal érkeznek. Jelenleg a több győzelem szól Wéber mellett.

Seat Leon EuroCup, állás (élcsoport):

1. Wéber 42
2. Rossi 42
3. Murray 35



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés