Connect with us

Hirdetés

technokrata

Schumi: Túl kemény volt, bocs!

Garázs

Schumi: Túl kemény volt, bocs!

MSC elnézést kért Barrichellótól, amiért majdnem fölkente a betonfalra. Videó.

A 25. Magyar Nagydíj a szerencsétlenkedő Vettel, a hungaroringi bokszutcában történt balesetek, de (sajnos) főleg amiatt marad emlékezetes, amit a hétszeres világbajnok Michael Schumacher művelt szegény Rubens Barrichellóval. A Mercedes kerpeni klasszisa az egyetlen pontocskát érő tizedik helyen autózgatott a verseny hajrájában, és hát egyáltalán nem volt hajlandó belátni, hogy egykori ferraris hátvédje, a Williams brazilja sokkal gyorsabb nála. A célegyenes közepén Barrichello elkapta, s a belső oldalra húzódva igyekezett lehagyni. Schuminak nem kellett, nem illett volna bárhogy is akadályozni, ám ő tolta és tolta a fal felé, de annyira, hogy centiken múlt a dolog. A súlyos baleset. Életveszélyes volt, íme:

Ha Barrichello autója a falnak csapódik, ha megdobja a kerékvető… Szerencsére megúszták mindketten. Schumacher a futam után tetézte hibáját, úgy nyilatkozott, hogy semmi extra nem történt, hagyott elég helyet a riválisnak, és az érthető, hogy nem akarta elengedni. Barrichello még rádión üzent, szerinte fekete zászlót érdemelt volna a német, azonnali kizárást – szerintünk is. A felügyelők később 10 helyes belgiumi rajtbüntetést róttak ki Schumira.

Végül Schumacher (vagyis nyilván valamelyik sajtósa) honlapján elnézést kért. Túl kemény volt – írta. A másik akcióért a Mercedes amúgy 50 ezer dolláros büntit kapott (Rosberg gépén a jobb hátsó kereket nem rögzítették, az elszabadult, a szerelők között pattogott, egy williamsest el is talált – bordarepedést okozva). Az ugyancsak bokszutcai Kubica-Sutil koccért a Renault is 50 ezer dolláros bírságot kell, hogy befizessen.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés